Львівський лікар заперечує можливість повністю безсимптомного перебігу COVID-19

Четвер, 20 серпня 2020, 15:26
На минулому тижні з’явилася заява львівської епідеміологині про існування безсимптомного перебігу COVID-19, який дуже швидко переходить у вірусну пневмонію
Львівський лікар заперечує можливість повністю безсимптомного перебігу COVID-19

Минулого тижня ЗМІ Львівщини опублікували інтерв’ю із лікарем-епідеміологом Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталією Тімко, яка є головним позаштатним спеціалістом Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА. Лікарка стверджувала про те, що на Львівшині фіксується нетиповий перебіг коронавірусної інфекції, коли захворювання перебігає без усіляких симптомів і одразу переходить у вірусну пневмонію, яку можна виявити тільки за допомогою комп’ютерної томографії. За словами Тімко, такий перебіг хвороби дуже небезпечний.

Львівський лікар Тарас Жиравецький на згоден із твердженням Тімко, він вважає, що у будь-якому разі COVID-19 проявляється певними симптомами – якнайменше це має бути безпричинна втома чи закладеність носа.

«Коротко хотів написати про те що зараз розганяється паніка про безсимптомний перебіг коронавірусу, який може привести до ураження легень, яке буде потребувати стаціонарного лікування.

По-перше, безсимптомного перебігу практично не буває, ви будете відчувати як мінімум закладеність носу, біль в м‘язах, втрату нюху чи смаку, втому, може з‘явитись незначний кашель, може піднятись температура тіла. При таких симптомах варто звернутись до лікаря!», – зазначив Тарас Жиравецький.

Єдиним показовим аналізом, за словами Жиравецького, на початку захворювання є ПЛР-тест. Інші тести не працюють.

«Якщо у вас з‘явилась задишка, варто обстежити легені за допомогою комп‘ютерного томографу. Головне не панікувати і не вигадувати собі причин, чому ви почуваєтесь хворим (холодний напій, протяг, кондиціонер, алергія)», – зазначає Тарас Жиравецький.

Медик радить зберігати спокій та у разі виникнення симптомів захворювання звертатися до лікаря.
 

comments powered by HyperComments