У Львові в Історичному музеї на площі Ринок відкривається виставка «Від оптичної ілюзії – до цифрової реальності»

Вівторок, 18 серпня 2020, 12:41
Виставковий проект презентують Львівський історичний музей та Львівський фотомузей Романа Метельського, виставку відкриється для глядачів сьогодні о 15:00
У Львові в Історичному музеї на площі Ринок відкривається виставка «Від оптичної ілюзії – до цифрової реальності»

Виставковий проект «Від оптичної ілюзії – до цифрової реальності»а – це спроба ретроспективного проказу розвитку львівської фотограграфії і спосіб розповісти про вир фотографічного життя у Львові. Цей проект презентують Львівський історичний музей а також Львівський фотомузей, засновником якого є відомий львівський фотомитець, історик і засновник інтернет-порталу «Фотографії старого Львова» Роман Метельський.

Львівські фотомитці застосовували різноманітні технології фотографування, різні матеріали для фотофіксації зображення і залишили надзвичайно цінний спадок у вигляді негативів, світлин, фотоальбомів, які зафіксували міські краєвиди й інтер’єри, портрети мешканців, хроніку міського життя. Багато фотоматеріалів зберігається у фондах Львівського історичного музею, відповідно організатори виставки намагалися показати непересічний доробок львівських фотографів якнайширше. На виставці представлені не тільки світлини відомих авторів, але і невідомих фотографів, які стали свідками важливих історичних подій, що відбувалися у нашому краї. Завершується виставка творами львівських фотомитців, які розпочати роботу із фотокамерою в кінці ХХ століття і продовжують фотографувати до наших днів. Їхні роботи після завершення виставки поповнять фонди Львівського історичного музею. Усього у виставці представлено понад 250 світлин і 7 фотоальбомів.

Важливою частиною виставки є світлини отця Андрія Дуди, які призначені воїнам АТО, які представлені у вестибюлі та на другому поверсі галереї Італійського подвір’я кам’яниці Корнякта. Представляючи їх, Музей віддає данину пам’яті цій чудовій людині і непересічному митцеві та вшановує у переддень Дня Незалежності України наших захисників від російської агресії. Світлини виставлені за сприяння 58-го Будинку офіцерів (начальник – Віктор Провозін).

Виставковий проект «Від оптичної ілюзії до цифрової реальності» втілювали життя працівник Львівського історичного музею Тетяна Петрів, Руслан Кошів, Світлана Олексенко, Христина Маліновська, Ольга Аржанова, Роман Геринович, Уляна Яворська, Юрій Рябий, Мар’ян Бабирецький, а від Львівського фотомузею – Роман Метельський, Софія Легін, Ігор Сальніков, Вікторія Темна, Ігор Ткачик.

Відкриття виставки «Від оптичної ілюзії до цифрової реальності» відбудеться сьогодні, 18 серпня 2020 року о 15:00. Виставка відбувається у приміщенні Львівського історичного музею у Кам’яниці Корнякта і Італійському подвір’ї на площі Ринок, 6.

comments powered by HyperComments