Львівський виробник електротранспорту на пару із виробником залізничних вагонів із Кременчука спробує продати трамваї в Одесу

Середа, 12 серпня 2020, 17:50
Консорціум в складі ТзОВ «СНУП «Електронтранс», ТзОВ «ЕлектронМаш» (Львів, концерн «Електрон») та ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» (Кременчук) беруть участь у міжнародному тендері на постачання трамваїв в Одесу
Львівський виробник електротранспорту на пару із виробником залізничних вагонів із Кременчука спробує продати трамваї в Одесу

Як повідомляє офіційна фейсбук-сторінка КП «Одесміськелектротранс», вчора 11 серпня 2020 року о 12:15 в Одесі відбудася процедура розкриття пропозицій від учасників міжнародного тендеру на постачання багатосекційних трамваїв. Цей тендер є складовою підпроекту «Магістральний трамвайний маршрут прямого сполучення «Північ-Південь», що реалізується в рамках проекту «Міський громадський транспорт України», який фінансує Європейський інвестиційний банк. Технічними умовами тендеру передбачене постачання в Одесу багатосекційних низькопідлогових трамвайних вагонів на супутніх послуг. Міжнародний тендер проводиться відповідно до Політики та Правил закупівель даної фінансової інституції.

Міжнародний відкритий тендер було оголошено 15 травня 2020року, початковий термін подання пропозицій – 07 липня  2020року, але у зв’язку із запитами потенційних учасників продовжено до 11 серпня 2020 року.

Потенційними учасниками тендеру були два українські виробники трамваїв: ТзОВ «Татра-Юг» (зареєстрована в Одесі, виробничі потужності – в Дніпрі на «Південмаші»), ТзОВ «Завод «Електронмаш» (м. Львів, дочірня структура концерну «Електрон»), а також іноземні компанії: PESA (Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz SA, Польща), дилер білоруського виробника ТзОВ «БКМ-Україна» (Україна), компанія «Doing Railway OU» (Естонія), «Brens Europe» (Чехія), ОАО «Управлящая компания холдинга «Белкоммунмаш» (Білорусь), «Witkowitz-Южмаш» (Україна) та «CRRC DALIAN CO LTD» (Китай).

За результатами розкриття тендерних пропозицій виявилося, що у тендері бере участь три учасника: компанія CRRC Dalian Co. LTD із Китаю, консорціум у складі українських підприємств ТзОВ «СП Електронтранс», ТзОВ «ЕлектронМаш»,(Львів) та ПАТ «Крюківский вагонобудівний завод» (Кременчук) та об’єднання юридичних осіб в особі ТзОВ «Татра-Юг» (Одеса – Дніпро) та Товариства з додатковою відповідальністю «Запорізький Хлібокомбінат №1».

Під час відкриття тендерних пропозицій присутніми було представники від усіх учасників, які подали пропозиції та комплекти документів. Наразі тендерний комітет КП «Одесміськелектротранспор» вивчає подані документи та готує звіт про оцінювання пропозицій для подальшого його погодження з Банком.

Зауважимо, що концерн «Електрон» у консорціумі із своїм дочірнім підприємством у лютому 2018 року підписали контракт на постачання для ЛКП «Львівелектротранс» 50 нових тролейбусів. Цей контракт фінансується за кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку. На постачання тролейбусів відводилося 44 тижні із моменту перерахунку банком авансу. Завершення постачання усіх 50 тролейбусів планувалося на березень 2020 року, проте наразі ЛКП «Львівелектротранс» отримало від виробника тільки 40 тролейбусів. Так само, львівський виробник досі не зміг виконати контракт на поставку одного трамвая у Київ, хоча отримав від КП «Київпастранс» аванс. Початково планувалася закупка 10 трамвайних вагонів, але у «Київпастрансу» забракло коштів, отож домовилися про постачання одного трамвая до весни 2020 року. Далі строк виконання контракту був знову продовжений.
 

comments powered by HyperComments