У Львові Максим Степанов відвідав обласну клінічну лікарню

Четвер, 6 серпня 2020, 17:36
Львівська обласна клінічна лікарня, в народі «Медінститут» – одна із найстарших лікарень України, яка надає різноманітну спеціалізовану медичну допомогу
У Львові Максим Степанов відвідав обласну клінічну лікарню

Сьогодні, 6 серпня 2020 року Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час робочого візиту до Львова відвідав Львівську обласну клінічну лікарню, яку в народі називають «Медінститут». Саме у Львівській обласній клінічній лікарні уже кілька десятиліть поспіль виконуються операції по трансплантації нирок від родинного донора, працює спеціалізоване відділення трансплантації нирок і хронічного гемодіалізу.

Під час відвідування Львівської обласної клінічної лікарні Максим Степанов ознайомився із роботою кардіохірургічного відділення, а також відділення інтенсивної терапії та реанімації № 2 та українсько-польський «Центр серця», який діє на базі ЛОКЛ. Це, до речі, єдиний такий центр в Україні і Степанов позитивно оцінив цей приклад державно-приватного партнерства.

Керівництво лікарні разом із Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим обговорили питання, пов’язані із трансплантацією органів, а також високоспеціалізовану кардіохірургічну допомогу. Міністр також поцікавився фінансуванням ЛОКЛ від Національної служби здоров’я України. Наразі ситуація є такою: Львівська обласна клінічна лікарня має підписано 11 пакетів, але, нажаль, є недофінансування.

Окрім цього медики обговорили питання про заробітну плату та зміни, які є нагальними в оплаті праці. Крім того обговорювали ремонт пологового відділення та стан справ, пов’язаних із цим. Також обговорювалися можливості Львівської обласної клінічної лікарні у лікувальному процесі.

Керівництво ЛОКЛ стверджує, що є багато планів і сподівань на добре майбутнє.

comments powered by HyperComments