У Львові Максим Степанов відвідав «Лікарню на Топольній»

Четвер, 6 серпня 2020, 13:03
Клінічну лікарню швидкої допомоги міста Львова міністр похвалив за розвиток трансплантології
У Львові Максим Степанов відвідав «Лікарню на Топольній»

Під час сьогоднішнього робочого візиту до Львова Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов першою відвідав Клінічну лікарню швидкої медичної допомоги міста Львова, де із квітня цього року проводяться операції по трансплантації органів. Загалом уже виконано 5 операцій із пересадки органів – 4 трансплантації нирок і одну трансплантацію серця. Максим Степанов позитивно відзначив роботу коллективу «Лікарні на Топольній».

 «Свою роботу сьогодні у Львові я розпочав з лікарні швидкої медичної допомоги невипадково. А тому, що тут є чудова команда, хороший фахівець-головний лікар Олег Самчук очолює цей заклад. Він дуже активно розвиває трансплантацію. Тільки в квітні було створене відповідне відділення трансплантації, відділення кардіохірургії, були створені решта відділень, які регулюють питання трансплантології, і вже з того часу тут зроблено 4 трансплантації нирок, а декілька тижнів тому зроблена трансплантація серця. Тому лікарня потужно розвивається у цьому напрямку.

Відзначу, що у нас мета, щоб за 2 – 3 роки наша країна мала трансплантаційну незалежність. Що це означає? Ми хочемо, щоб наші громадяни не їздили по світу, не їздили за кордон на лікування, на трансплантацію. Все це ми можемо робити в Україні, лише потрібно для цього створити відповідні умови. І саме цим ми активно займаємося у цьому році. У нас є чіткий план, і за 2 − 3 роки ми зможемо досягти цієї незалежності і наші мешканці, які потребують такої допомоги, будуть лікуватися вдома, в Україні», – заявив Максим Степанов. Зазначимо, що Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова – не єдина лікарня на Львівщині, яка здійснює трансплантацію органів – уже кілька десятиліть операції із трансплантації нирок від родинного донора проводить Львівська обласна клінічна лікарня – тут існує відділення трансплантації нирок і хронічного гемодіалізу.

За словами Степанова, під час сьогоднішнього візиту до Львова він планує відвідати Львівську обласну клінічну лікарню, де теж є хороші потужності щодо трансплантації органів, а також Львівський онкологічний регіональний лікувальний діагностичний центр.

«Хочу поспілкуватися з лікарями, щоб далі рухати реформи, щоб вони були зрозумілі. Тому важливо спілкуватися з лікарями», – заявив Максим Степанов.

Після відвідування лікувальних закладів, після опівдня відбудеться нарада у Львівській обласній державній адміністрації, де оговорять питання щодо імунізації і вакцинації населення, оскільки знизився рівень охоплення щепленнями.

«У різних регіонах ситуація є різною. Від 3% до 27% є зниження по різних регіонах, і Львівська область знаходиться серед лідерів. Важливо, щоб ми не збивалися з календаря щеплень. Багато хто не робив їх в період карантину, тому маємо активізуватися в цьому напрямку», – зауважив Міністр.

comments powered by HyperComments