У Львові на площі Ринок запрацював питний фонтанчик

Вівторок, 4 серпня 2020, 15:01
Загалом у місті має постати п’ять таких фонтанчиків, вартість проекту – біля 600 тисяч гривень.
У Львові на площі Ринок запрацював питний фонтанчик

На площі Ринок у Львові, поряд із будником Львівської міської ради ЛМКП «Львівводоканал» завершило монтаж питного фонтанчика. Цей фонтанчик є двосекційним, тому ним можуть користуватися люди із інвалідністю та діти. У мерії стверджують, що лабораторія «Львівводоканалу» провела аналіз води, яка поступає у питний фонтанчик – вона відповідає всім нормам і стандартам – про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Повідомляється, що роботи із монтажу фонтанчика та благоустрою території навколо нього зайняли тиждень. Вода до фонтанчика, стверджують у львівській ратуші, потрапляє переважно із підземних джерел і свердловин поблизу міста Стрия, тому мешканці міста та його гості тепер мають можливість на площі Ринок напитися чистої артезіанської води – доступ до неї  Особливо корисними питні фонтани стануть для велосипедистів та спортсменів — вони зможуть зупинитися поруч із фонтанчиком та напитися або ж набрати воду у пляшку та продовжити рух.

Як розповіла речниця ЛМКП «Львіввводоканал» Христина Копильчак, наступні питні фонтани заплановано встановити на площі Митній, поруч із Оперним театром, Пороховою вежею та пам’ятником Тарасу Шевченку. Роботи із встановлення питного фонтану на вулиці Підвальній (Порохова Вежа) уже розпочато. Цей фонтан буде трисекційним — львів'яни зможуть налити водички також своїм домашнім улюбленцям.

Загалом місто планує встановити 5 питних фонтанів у центральній частині міста, які вартуватимуть місту 587 тис грн. Усі 5 фонтанів виготовлено з нержавіючої сталі і вони є стійкими до вандалізму. Важливо, що львів'яни не контактуватимуть губами з металом фонтанчиків –  стійкий потік води дозволить напитися без контакту із краном, що важливо в умовах карантину. Для того, щоб почала текти вода, необхідно натиснути на кнопку на металевій конструкції фонтана.

comments powered by HyperComments