Львів і три райони Львівщини потрапили до «червоної» карантинної зони у зв’язку із поширенням коронавірусу

П'ятниця, 31 липня 2020, 17:54
Відповідне рішення прийнято на засіданні Центральної комісії із техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій
Львів і три райони Львівщини потрапили до «червоної» карантинної зони у зв’язку із поширенням коронавірусу

Обласний центр та три райони Львівської області – Миколаївський, Перемишлянський та Пустомитіський, відповідно до рішення Центральної комісії із техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій потрапили в «помаранчеву» карантинну зону у зв’язку із значним поширенням коронавірусу SARS-COV-2. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

У Львівській ОДА роз’яснюють, що прийняте сьогодні рішення грунтується на постанові Кабінету Міністрів України № 641 від 22 липня 2020 року «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Іще три райони Львівської області втрапили до «жовтої» карантинної зони – це Жовківський, Яворівський та Кам’янко-Бузький. Усі решта районів Львівської області потрапили до «зеленої» карантинної зони. Нові зони карантинних обмежень відображені на інтерактивній карті, яка доступна за посиланням.

Нагадаємо, що відповідно до рішення уряду в «жовтій» карантинній зоні забороняється відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку. В «помаранчевій» зоні також забороняється діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази), окрім готелів, діяльність розважальних закладів та ресторанів у нічний час, планові госпіталізації у лікарнях, діяльність спортзалів, фітнес-центрів та закладів культури, прийом нових змін у дитячі табори, проведення масових заходів більше 1 людини на 20 кв. метрів і не більше 100 людей.

Зауважимо, що до «червоної» зони потрапили міста Луцьк та Тернопіль, а також один із районів Чернівецької області.

comments powered by HyperComments