У Львові хочуть побудувати трамвайну колію по вулиці Замарстинівській до ТРЦ «Спартак».

Понеділок, 27 липня 2020, 17:41
Прокласти нову трамвайну колію планують від вулиці Торф’яної до вулиці Гетьмана Мазепи
У Львові хочуть побудувати трамвайну колію по вулиці Замарстинівській до ТРЦ «Спартак».

За словами директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександра Одинця, наступного року планується продовження капітального ремонту вулиці Замарстинівської у напрямку до вулиці Гетьмана Мазепи. В процесі ремонту та реконструкціі вулиці Замарстинівської тут планують прокласти нову трамвайну колію від вулиці Торф’яної, а трамвайне розворотне кільце облаштувати в районі перехрестя вулиць Гетьмана Мазепи і Замарстинівської, тобто в районі ТРЦ «Спартак». Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Триває розробка проекту. Замовником робіт є ЛКП «Львівавтодор». Плануємо продовжити трамвайний маршрут, а в районі перетину вул. Замарстинівської з вул. Мазепи облаштуємо розворотне кільце. Думаю, що наступного року матимемо якісний проект і братимемо цей об'єкт у роботу», – розповів Олександр Одинець.

За словами Олександра Одинця, уже розпочалися роботи по реконструкції вулиці Пилипа Орлика, тривають роботи на вулиці Богдана Хмельницького, а також на вулиці Хуторівці. По другій ділянці вулиці Шевченка очікують на проект і планують розпочати роботи на третій ділянці цієї вулиці.

«Щодо ремонту менших вулиць, то плануємо розпочати роботи на вул. Лисенка. Зараз районна адміністрація (Личаківська – ред.) оголосила тендер», – додав посадовець.

Щодо будівництва трамвайної лінії по вулиці Замарстинівській від вулиці Торфяної до вулиці Мазепи, то таке будівництво не передбачено чинним Генеральним планом міста Львова, натомість цим генпланом передбачено будівництво трамвайної колії по вулиці Лінкольна (до кінцевої трамвайного маршруту № 6). На відміну від вулиці Замарстинівської, вулиця Лінкольна здебільшого забудована багатоповерховими будинками, мешканці яки уже зараз потребують масового транспорту. Що ж стосується вулиці Замарстинівської, то на ділянці від вулиці Торф’яної до вулиці Мазепи тут обмаль висотних будинків, хіба що зараз йде забудова території колишнього інструментального заводу. Вочевидь, метою будівництва нової трамвайної лінії є покращення транспортного сполучення із ТРЦ «Спартак», який знаходиться на перехресті вулиць Замарстинівської та Гетьмана Мазепи, отож місто готове вкладати бюджетні кошти в задоволення потреб приватного ТРЦ, в той же час не горить бажанням забезпечувати надійне транспортне сполучення для мешканців вулиці Лінкольна.

Для довідки: Довжина трамвайних колій, які необхідно прокласти від вулиці Торф’яної до вулиці Мазепи складає біля 1900 метрів. Трамвайна колія по вулиці Замарстинівській матиме затяжний ухил. Для забезпечення живлення нової ділянки трамвайної колії, вочевидь, доведеться споруджувати нову тягову підстанцію або збільшувати потужність наявної. За рахунок прокладання трамвайних колій від Замарстинівської до Гетьмана Мазепи вартість проекту реконструкції вулиці зросте, як мінімум, на 38 – 40 мільйонів гривень (без врахування вартості робіт, пов’язаних із тяговою підстанцією).

comments powered by HyperComments