У Львові на антитіла до коронавірусу протестували майже 15 тисяч мешканців

П'ятниця, 24 липня 2020, 17:33
Тести проводять методом імуноферментного аналізу для медиків, пацієнтів, і осіб, які контактували із недужими на коронавірусну інфекцію
У Львові на антитіла до коронавірусу протестували майже 15 тисяч мешканців

У Львові продовжують проведення ІФА-тестування для виявлення антитіл до коронавірусу SARS-COV-2 – уже проведено 14948 тестувань. Про це повідомив начальник Управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, пише прес-служба Львівської міської ради.

Тестування для виявлення антитіл до коронавірусу методом ІФА наразі пройшло уже 7652 медичних працівників, 3113 пацієнтів лікувальних закладів і 4183 особи, які контактували із недужими на COVID-19. У 1930 осіб ІФА-тест виявився позитивним (25,22% від усіх, хто пройшов тестування). У 793 осіб (10,63%) було виявлено імуноглобулін Ig М, який може свідчити про гостру форму захворювання – всі ці особи повинні пройти ПЛР-дослідження на виявлення коронавірусу. У 1137 осіб (14,85%) виявлено імуноглобулін Ig G, який може свідчити про те, що людина або проконтактувала із коронавірусом SARS-COV-2 і виробила імунітет, або людина перехворіла на COVID-19 безсимптомно або у легкій формі і уже поборола хворобу.

Зауважимо, що ІФА-тестування в Західній Європі проводиться в основному не з діагностичною метою, а для виявлення наявності колективного імунітету до коронавірусу. Дані ІФА-тестування, які повідомив Володими Зуб, не є репрезентативними, оскільки воно охоплює переважно людей із т.зв. «групи ризику», тобто медиків і пацієнтів лікувальних закладів. Проте із цих даних, зважаючи на те, що більшість тестованих – медичні працівники, можна зробити невтішний висновок про те, що у Львові відбулося значне внутрішньолікарняне зараження коронавірусом, проте значна частина медиків і пацієнтів перенесли захворювання або безсимптомно, або у надлегкій формі.

У прес-службі Львівської міськради зазначають, що у Львові ІФА-тестування на виявлення антитіл до коронавірусу проводять у 6 міських комунальних лікувальних закладах: 1-ій та 4-тій міських клінічних лікарнях, 2-ій і 3-ій міських поліклініках, у клінічній лікарні швидкої медичної допомоги та у міській дитячій лікарні.

comments powered by HyperComments