Соціологи стверджують, що львів’яни і далі готові голосувати за політсилу Андрія Садового, яка із тріском програла парламентські вибори

Четвер, 23 липня 2020, 17:31
Соціологічна група «Рейтинг» стверджує, що «Самопоміч» готовий підтримати ледь не кожен п’ятий львів’янин, який збирається прийти на вибори, хоча рік тому у Львові упішно «прокатили» всіх кандидатів від партії Садового
Соціологи стверджують, що львів’яни і далі готові голосувати за політсилу Андрія Садового, яка із тріском програла парламентські вибори

Керівник соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович сьогодні під час прес-конференції в ІА «Гал-інфо» розказав про результати соціологічного дослідження щодо електоральних симпатій львів’ян на виборах до місцевих органів влади.

Отож, у групі «Рейтинг» стверджують, що лідером електоральних симпатій львів’ян є партія екс-президента України Петра Порошенка «Європейська солідарність», за яку готові проголосувати 28,2% від тих хто визначився і має намір прийти на вибори.

На другому місці, як не дивно, політична сила міського голови Львова Андрія Садового «Самопоміч», яка минулого року із тріском програла парламентські вибори навіть у Львові. Більше того – у Львові не обрали жодного кандидата від «Самопомочі». Отож, соціологи дають «Самопомочі» 18,6 % голосів.

На третьому місці – партія «Голос». За неї готові проголосувати 9,8% львів’ян.

Партії діючого президента Україні Володимира Зеленського «Слуга народу» віддають 7,6% голосів виборців.

Націоналістична партія «Свобода», як твердять соціологи «Рейтингу» має шанси отримати 5,7% голосів виборців, а політична сила екс-прем’єрки Юлії Тимошенко – 5,6%. Решта політичних сил, за словами Антиповича, має рейтинг нижче 5%, однак шанси на потрапляння до Львівської міської ради має партія «Варта», яка асоціюється із активним депутатом Львівської міськради Ігором Зінкевичем, який у нинішній каденції представляє «Укроп».

За словами Антиповича, біля 14% мешканців Львова іще не визначилися, яку політичну силу будуть підтримувати на місцевих виборах.

Дане соціологічне дослідження проводилося із 3 до 12 липня 2020 року. Аудиторія: мешканці Львівської ОТГ від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%.

Якщо вірити результатам цього соціологічного дослідження, то із великою ймовірністю перемога на місцевих виборах у Львові не дасть можливість «Європейській солідарності» сформувати дієву коаліцію, тому представники партії Порошенка, скоріш за все і далі будуть знаходитися в опозиції. А от Андрію Садовому, скоріш за все, вдасться знайти спільну мову із представниками «Голосу», «Слуги народу» та «Батьківщини».

«Золота акція» може бути саме у партії «Варта», лідерами якої будуть Ігор Зінкевич і Валерій Веремчук. Обидва політики наразі декларують опозиційність до Андрія Садового та його оточення.

Фото - Оксана Ляхович, "Гал-інфо".

comments powered by HyperComments