У Львові в «лікарні на Топольній» запрацював пристрій для дистанційного вимірювання температури

Четвер, 23 липня 2020, 16:03
Пристрій не тільки вимірює температуру тіла на відстані, але визначає, чи є на людині маска. Його подарувала лікарні українська компанія «EdPro.ua»
У Львові в «лікарні на Топольній» запрацював пристрій для дистанційного вимірювання температури

У КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова», що на вулиці Миколайчука, 9 встановили пристрій для дистанційного вимірювання температури тіла. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Це пристрій для автоматичного вимірювання температури, який також визначає, чи є маска на людині. Він дає можливість автоматизувати процес вимірювання температури і не витрачати час медичних працівників на таку процедуру. Цей пристрій починає працювати в тестовому режимі – нам важливо побачити, які він працює в обставинах, коли дійсно приходять хворі, і їх може бути багато.

Зараз пристрій тестуємо, і тоді побачимо, які рішення будемо приймати далі. Є можливість виводити зображення на великий екран, можемо зробити статистику, побачити, скільки хворих за день прийшло в лікарню – але це все будемо вирішувати пізніше, спільно з лікарнею. Можливо, лікарні буде потрібно декілька таких пристроїв», – розповів Андрій Табачин, співзасновник компанії EdPro.ua.

За словами медиків лікарні швидкої допомоги, автоматичне вимірювання температури тіла на вході в лікарню зменшить навантаження на персонал, який зараз вимірює температуру усім, хто заходить до лікарні. Окрім того, цей пристрій також застерігатиме, якщо людина без маски, повідомляючи про це червоним маячком на екрані.

«Цей сканер нам надзвичайно важливий у роботі, тому що він вивільняє задіяних працівників, які працювали на постах і вимірювали температуру безконтактним термометром.

У нас в лікарні дуже великий потік пацієнтів, зокрема – приходять відвідувачі до важких пацієнтів. Тому для нас цей сканер надзвичайно важливий – він допоможе точніше визначати температуру тіла у відвідувачів і пацієнтів», – зазначила Леся Кобецька, медична директорка лікарні з лікувальної роботи.

В прес-службі Львівської міськради повідомили, що у КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова» на коронавірус під час епідемії занедужало 180 медичних працівників, із них уже 134 особи одужало і і повернулося до роботи. Сьогодні зранку в лікарні перебувало 75 пацієнтів із приводу коронавірусу, 5 із них перебували на неінвазивній штучній вентиляції легенів.

Зазначимо, що тотальне вимірювання температури відвідувачів лікарні не забезпечує 100% гарантії, що у сюди не зайде людина, яка нездужає на корона вірусну хворобу, адже у багатьох людей виявляють коронавірус, але вони не мають жодних симптомів захворювання, температура тіла у них в межах норми. Є повідомлення про те, що люди, в яких проявлялися інші симптоми коронавірусної інфекції, не мали підвищення температури тіла.

 

comments powered by HyperComments