Майже 8% львів’ян, які пройшли ІФА-тестування, уже можливо перехворіли на COVID-19

Середа, 22 липня 2020, 17:07
Із 14399 львів’ян, що пройшли ІФА-тестування на виявлення антитіл до коронавірусу, у 1114 виявили імуноглобулін IgG, який може свідчити про те, що людина уже проконтактувала із коронавірусом
Майже 8% львів’ян, які пройшли ІФА-тестування, уже можливо перехворіли на COVID-19

У Львові продовжують тестування для виявлення антитіл до коронавірусу SARS-COV-2 методом імуно-ферментного аналізу (ІФА-тестування). На даний момент протестовано уже 14399 осіб. Про це повідомив начальник Управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, пише прес-служба Львівської міської ради.

Зазначимо, що ІФА-тестування у Львові на безкоштовній основі проходять далеко не усі – тестують медиків, пацієнтів та контактних осіб (тобто тих людей, які контактували із хворими на COVID-19). На даний момент тестування уже пройшло 7474 медичних працівників, 2873 пацієнтів і 405 контактні особи. Наявність антитіл до коронавірусу виявлено в результаті 1871 ІФА-тесту (майже 13% усіх протестованих). Із 1871 позитивних тестів у 757 випадків був виявлений імуноглобулін Ig M (5,26 % від усіх осіб, що пройшли тестування), решта позитивних тестів (1114, 7,47% від усіх тестів) виявили наявність у крові імуноглобуліну Ig G, який може свідчити про те, що людина уже проконтактувала із вірусом і одужала від COVID-19. У всіх осіб, у яких було виявлено імуноглобулін Ig M, було забрано матеріал для ПЛР-дослідження.

Наразі тестування для виявлення антитіл до коронавірусу SARS-COV-2 проводиться у 6 міських комунальних лікувальних закладах, які мають відповідні лабораторії: це 1-ша і 4-та міські клінічні лікарні (на вул. Ужгородській, 1 та на вул. Стецька, 3), 2-га і 3-тя міські поліклініки (вул. В. Симоненка, 4 та вул. Повітряна, 99), а також КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» (вул. Миколайчука, 9) та КНП «Міська дитяча клінічна лікарня міста Львова» (вул. П. Орлика, 4).

Зауважимо. що оприлюднені результати ІФА-тестування, проведеного у Львові, не можна вважати репрезентативними, оскільки вони включають велику кількість осіб із груп ризику – медичних працівників та контактних осіб. В той же час, у містах Західної Європи, де за офіційними даними на COVID-19 перехворіло біля 1% населення, під час масових ІФА-тестувань імуноглобуліни Ig G виявляли у біля 10% населення, що може свідчити про велику кількість осіб, які перехворіли на COVID-19 у надзвичайно легкій формі. Зауважимо, що наразі у Львові коронавірусом SARS-COV-2 за офіційними даними інфікувалося біля 0,54% від усіх мешканців.

comments powered by HyperComments