Попри активне розповсюдження у Львові коронавірусу, в місті дозволили проведення різноманітних заходів

Середа, 22 липня 2020, 11:51
Під час проведення заходів у приміщенні чи на вулиці одна особа має припадати на 5 квадратних метрів площі
Попри активне розповсюдження у Львові коронавірусу, в місті дозволили проведення різноманітних заходів

У Львові дозволили проведення різноманітних заходів за умови дотримання карантинних вимог – таке рішення прийняла комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради із посиланням на керівницю міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові, заступницю міського голови Львова Галину Слічну.

«Продовж доби було проведено 607 ПЛР-аналізів, з яких 20%, тобто 124, є позитивними. З них 50 – місто Львів. Останні 2 тижні ми спостерігаємо тенденцію до зменшення кількості людей, які госпіталізуються в лікарні. Якщо аналізувати попередню добу, то в наші медичні заклади поступив 21 пацієнт.

В понеділок обласна комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення про те, заходи і події, чи це в приміщенні, чи це на вулиці, можуть відбуватися з розрахунком 1 особа на 5 м кв. Звичайно, що потрібно буде дотримуватись дистанції. Вчора ми прийняли відповідне рішення на міській комісії, тому тепер можна проводити різні заходи, святкування», – сказала Галина Слічна.

Зауважимо, що попри запевнення Галини Слічної, ситуація із поширенням коронавірусу на Львівщині і зокрема у місті Львові залишається дуже складною – значна кількість пацієнтів-львів’ян із коронавірусом, в яких захворювання перебігає у важкій формі госпіталізовані не до міських, а до обласних лікарень. Як вчора повідомляв заступник керівника Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник, із 190 пацієнтів, які вчора знаходилися на лікуванні в стаціонарі ЛОІКЛ 118 або 62,1% були львів’янами. В той час, коли навантаження на міські лікарні Львова дійсно зменшилося, низка лікарень в області перевантажені пацієнтами із COVID-19. Це стосується зокрема Стебницької та Стрийської міських лікарень.

comments powered by HyperComments