На Львівщині на завтра синоптики заповідають негоду

Понеділок, 20 липня 2020, 16:32
У вівторок на Львівщині та у місті Львові можливі сильні дощі і пориви північно-західного вітру швидкістю до 20 метрів на секунду
На Львівщині на завтра синоптики заповідають негоду

Синоптики Львівського регіонального центру із гідрометеорології прогнозують, на завтра, 21 липня 2020 року по місту Львову та Львівській області дощі і грози, вранці та вдень очікуються пориви північно-західного вітру швидкістю до 15 – 20 метрів на секунду.

Надзвичайники Львівщини попереджають, що під час негоди варто знаходитися подалі від розлогих дерев, рекламних білбордів, ліній електропередач та іншими конструкціями, які можуть бути пошкоджені поривами вітру. Вдома варто зачинити вікна та двері, вимкнути побутову техніку, в тому числі радіоприймачі та телевізори. Автомобілістам радять на час негоди по можливості не виїздити за межі міста.

Під час грози не варто ховатися під високими деревами, адже блискавка найчастіше влучає у найвищі дерева – дуби, тополі та сосни. Під час грози найбільш безпечно знаходитися у приміщеннях, які обладнані громовідводами. Також під час грози варто утриматися від розмов по телефону, краще його узагалі вимкнути.

Якщо під час негоди трапилися якісь негаразди, варто дзвонити у «Службу порятунку 101» та на гарячу лінію міста за номером 15-80. 

comments powered by HyperComments