Львівщина vs коронавірус: кількість шпиталізованих та географія інфікування за 18 липня 2020 року

Неділя, 19 липня 2020, 13:38
Протягом минулої доби із приводу коронавірусу до лікарень Львівщини госпіталізовано 62 людини, на самоізоляцію і амбулаторне лікування скерували 161 особу
Львівщина vs коронавірус: кількість шпиталізованих та географія інфікування за 18 липня 2020 року

У лікарнях Львівської області у зв’язку із коронавірусом на стаціонарному лікування станом на ранок неділі 19 липня 2020 перебуває загалом 909 пацієнтів. Протягом суботи, 18 липня 2020 року в лікарні регіону госпіталізовано іще 62 особи, 161 пацієнту рекомендували самоізоляцію і амбулаторне лікування. Зазначимо, що станом на ранок суботи в лікарнях львівської області із приводу коронавірусу перебувало 859 пацієнтів. За минулу добу зафіксовано 4 випадки смерті пацієнтів від коронавірусу, а також лабораторіями підтверджено 98 випадків одужання від коронавірусу. Таким чином, протягом суботи із стаціонарного лікування було виписано 8 осіб.

У обласних лікарнях перебуває загалом 445 пацієнтів із коронавірусом (вчора був 431 пацієнти), в тому числі: у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні – 170 пацієнтів, у Центрі легеневого здоров’я – 148 пацієнтів, у Госпіталі ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи у Винниках – 124 пацієнти, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охмадит» – 3 дітей. Зазначимо, що кількість дітей, госпіталізованих із приводу коронавірусу, вкрай мала – 0,674% від загальної кількості пацієнтів, госпіталізованих із коронавірусом в обласні лікарні. Для порівняння – за даними заступника керівника ЛОІКЛ Ігоря Берника кількість стаціонарних пацієнтів у віці 50 і більше років складає біля трьох чвертей від усіх госпіталізованих у ЛОІКЛ.

У комунальних лікарнях міста Львова станом на ранок 19 липня 2020 року перебуває 183 пацієнти (вчора був 171 пацієнт), в тому числі: у 1-ій міській клінічній лікарні – 51 пацієнт, у 8-ій МКЛ – 49 пацієнтів, у клінічній лікарні швидкої допомоги – 83 пацієнти.

У районних і міських лікарнях на території Львівської області із приводу коронавірусу перебуває на стаціонарному лікуванні 276 пацієнтів (вчора було 250 осіб), в тому числі: у Стрийській міській лікарні – 74 пацієнти, у Стебницькій міській лікарні – 68; у Кам’янко-Бузькій центральній районній лікарні – 46; у Новояворівській міській лікарні – 38, у Рудківській районній лікарні – 32, у Сокальській центральній районній лікарні – 18 пацієнтів.

У відділеннях інтенсивної терапії та реанімації перебуває 67 пацієнтів, які недужають на COVID-19 (7,37% від усіх госпіталізованих і 1,05 усіх «активних» пацієнтів із коронавірусом). 20 пацієнтів із коронавірусом підключені до апаратів штучної вентиляції легенів (2,2% від усіх госпіталізованих і 0,31 від усіх «активних) пацієнтів із COVID-19).

Як ми уже повідомляли, протягом суботи 18 липня 2020 року на Львівщині у результаті проведення 546 ПЛР-тестів виявлено 109 нових випадки інфікування коронавірусом SARS-COV-2.

Найбільше нових випадків виявлення коронавірусу припадає на територію Львівської міської ради – 67 випадків, в тому числі 65 – в обласному центрі і по одному у Брюховичах і Рудному.

Із районів Львівщини найбільшу кількість нових випадків інфікування коронавірусом вчора виявили у Кам’янко-Бузькому районі – 8: по два випадки – у Горпині та Запитові, по одному у Великому Колодному, Добротворі, Старому Яричеві та Якимові.

На другому місці – Золочівський район, де вчора виявлено 7 випадків інфікування коронавірусом, із яких 6 – у райцентрі, і один у Підгайчиках.

У Жовківському та Пустомитівському районах, а також у місті Дрогобичі зафіксовано по 6 нових випадків  інфікування SARS-COV-2: по два випадки у Лаврикові, Лапаївці та Сокільниках, по одному випадку – у Волиці, Гряді, Дублянах, Куликові, Гамаліїівці, Зимній Воді.

По два нових випадки інфікування коронавірусом зафіксовано у Городоцькому, Стрийському та Яворівському районах – два випадки у Суховолі, і по одному в Братківцях, Дулібах, Бунові та Новояворівську.

По одному випадку інфікування SARS-COV-2 зафіксовано у Берлині на Бродівщині та у Розлучі на Турківщині.

comments powered by HyperComments