У Львові зупинився рух сихівського трамвая

Середа, 15 липня 2020, 18:05
Кілька вагонів скупчилося на вулиці Стуса, трамваї не курсують в напрямку центру міста
У Львові зупинився рух сихівського трамвая

Біля 18:00 у Львові в напрямку центру міста припинився рух трамваїв маршрутів № 4 і 8 по Сихівській лінії. Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» депутата Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

На опублікованій Зінквичем світлині видно, що кілька трамвайних вагонів накопичилося на вулиці Василя Стуса. Наразі неясно, що саме стало причиною трамвайного затору – обрив контактної мережі, ДТП чи поломка трамвайного вагона.

Нагадаємо, що трамвайна лінія по вулиці Стуса та проспекту Червоної Калини була збудована у 2014-17 роках компанією «Онур» на замовлення ЛКП «Львівавтодор». Будівництво трамвая на Сихів частково фінансувалося за кошти кредиту ЄБРР і грантові кошти європейських структур. Для трамвайної лінії на Сихів теж в основному за кредитні кошти ЄБРР було придбано 7 нових 3-х секційних трамвая «Електрон», але такої кількості електротранспорту для нового маршруту виявилося замало, тому на маршрут випускаються і старі трамваї, які часто ламаються. Через те, що висота платформ на зупинках вздовж Сихівської лінії вища за першу сходинку трамваїв чеського виробництва, на Сихів не можуть курсувати вживані трамвайні вагони із Берліна, які Львів отримав у 2018 році.

comments powered by HyperComments