У Львові із початку епідемії коронавірусом інфікувалося майже 370 медиків

Вівторок, 14 липня 2020, 09:04
На даний момент із них уже 251 медик одужав, нажаль одна молодша медична сестра померла через коронавірус
У Львові із початку епідемії коронавірусом інфікувалося майже 370 медиків

За словами начальника Управління охорони здоров’я Львівської міської ради, від початку коронавірусної епідемії у Львові станом на вчорашню добу коронавірусом інфікувалося уже 366 медичних працівників. Серед них – лікарі, медичні сестри, лаборанти та адміністративні працівники. На даний момент уже одужав від COVID-19 у Львові 251 медичний працівник. Одна молодша медична сестра, яка занедужала на COVID-19, нажаль, померла. Отож, активно недужають на коронавірусну хворобу зараз 114 медичних працівників, із них 100 – на самоізоляції і амбулаторному лікуванні, а 14 – на стаціонарному лікуванні. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Загалом по Львівській області станом на 13 липня 2020 року коронавірусом SARS-COV-2 інфікувалося уже 1075 медичних працівників, із них одужало уже 559 осіб, 9 випадків захворювання закінчилося летально (в т.ч. лікар-анестезіолог Львівської обласної клінічної лікарні).

Нагадуємо, що станом на вчорашній ранок кількість інфікованих коронавірусом на Львівщині із початку пандемії склала 7107 осіб, отож 15,12% від всіх інфікованих – це медичні працівники. Щодо загальної кількості одужалих від COVID-19 пацієнтів, то станом на вчорашній ранок їх на Львівщині налічувалося 1113 осіб, отож відсоток медичних працівників серед одужалих – 20,22%. Відсоток смертей медиків – 4,84% від загальної кількості померлих у зв’язку із коронавірусом.

За словами Володимира Зуба, медичині заклади Львова продовжують працювати в посиленому режимі, надаючи допомогу хворим. Медики, за словами чиновника, забезпечені засобами індивідуального захисту, запаси яких постійно оновлюються. У приміщеннях медичних закладів постійно проводиться дезінфекція, медики дотримуються вимог до роботи в умовах пандемії.

comments powered by HyperComments