У Львові на Личаківському цвинтарі вшанували пам’ять композитора Мирослава Скорика

Понеділок, 13 липня 2020, 19:21
Сьогодні видатному композитору та музикознавцю, Герою України Мирославу Скорику виповнилося б 82 роки
У Львові на Личаківському цвинтарі вшанували пам’ять композитора Мирослава Скорика

На Личаківському цвинтарі сьогодні вшановували пам’ять видатного українського композитора класичного напрямку Мирослава Скорика – тут зібралися рідні покійного – його дружина Андріана та дочка Мілана, а також колеги і близькі музиканта, зокрема керівник Львівської національної філармонії Володимир Сивохіп, його заступник Василь Шемелинець, а також директор концертного залу Тарас Грудовий. Відвідали могилу Мирослава Скорика і представники Влади, зокрема заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, заступник директора Департаменту з питань культури, національностей та релігій Тетяна Плугатор та керівник відділу мистецтв та розвитку культури Василь Гладкий, які поклали квіти.

«Дуже прикро, що сьогодні ми не відзначаємо день народження Мирослава Скорика як зазвичай, знаючи, що він десь сидить за своїм роялем і приймає вітання й обійми рідних та близьких йому людей. Смерть маестро стала вельми сумною новиною, для усіх тих, хто його любив, ним захоплювався і надихався.

 Мирослав Скорик був одним з найяскравіших представників сучасного покоління композиторів. З його відходом у вічність завершилася ціла епоха в українському музичному мистецтві», – зазначив заступник голови ЛОДА Іван Собко.

Нагадаємо, що видатний український композитор і музикознавець, Герой України, Народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Мирослав Скорик відійшов у засвіти на 82-му році життя 1 червня 2020 року.

Фото - прес-служба Львівської ОДА.

comments powered by HyperComments