На Прикарпатті у лісі загубилася львів’янка, яка пішла по гриби. Її шукали рятувальники

Неділя, 12 липня 2020, 18:07
Пригода сталася вчора ввечері у лісі поблизу села Вишків Долинського району Івано-Франківської області.
На Прикарпатті у лісі загубилася львів’янка, яка пішла по гриби. Її шукали рятувальники

У прес-службі ГУ ДСНС у Івано-Франківській області повідомили про те, що вчора, 11 липня біля 18 години вечора рятувальники Прикарпаття отримали виклик за номером 101 – чоловік повідомляв, що його батьки 54-х і 53-х річні мешканці Львова зранку вирушили по гриби в лісову місцевість біля села Вишків у Долинському районі.

Подружжя домовилося зустрітися о третій дня біля автомобіля, але навіть біля шостої вечора батько заявника не міг знайти свою дружину.

Проблема полягала у тому, що зв’язок із жінкою був відсутній, минулого року вона перенесла інсульт, тому ймовірними були ускладнення стану здоров’я.

Відразу після отримання повідомлення про жінку, що загубилася, було оголошено збір рятувальників пошуково-рятувального відділення «Вигода» та кінологічного відділення Спеціалізованої пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в Івано-Франківській області.

О 19:05 жінка вийшла на короткочасний зв’язок. Вдалося вставити, що вона знаходиться в районі урочища Дубовий Кут неподалік гори Щавна Долинеського району, але вона не була впевнена в своєму точному місці знаходження та у подальшому проходженні маршруту. О 19:17 для проведення пошуково-рятувальних робіт було направлено рятувальників ПРВ «Вигода»а – 5 чоловік особового складу і 1 одиницю техніки.

О 20:15 рятувальники знайшли жінку в задовільному стані, медичної допомоги не потребувала. Іще через 40 хвилин її доправили до села Вигода Долинського району, де її чекав чоловік.

comments powered by HyperComments