Львів’янин про павільйони на зупинках: Якщо Вам спекотно, просто відкиньте дах

Ігор Стукалець  |  Субота, 11 липня 2020, 15:31
Дотепний допис про стан павільйону на одній із зупинок громадського транспорту у Львові розмістив на своїй сторінці в «Фейсбуку» науковець Ігор Стукалець
Львів’янин про павільйони на зупинках: Якщо Вам спекотно, просто відкиньте дах

Відтепер у Львові працюють зупинкові пункти з покращеною ергономікою – з відкидними дахами. Часто люди скаржилися на недоліки нібито «урбаністичних» зупинок: мовляв, є щілини, крізь які дме вітер; вузькі та незручні сидіння; прозорі панелі, через які пекельне сонце нестерпно пече, тощо

Прислухавшись до зауважень мешканців, місцева влада пішла людям назустріч!

Якщо Вам дошкуляє бокове сонячне проміння, то легким рухом підручних засобів та з допомогою бокового вітру можна навіс перевести в режим бічного затінення, який захистить Ваше тіло від згубного впливу пекельного сонячного проміння. Крім того, така функція покращить провітрювання зупинки у вертикальному напрямку, що в період карантину важливо!

Такі зупинкові навіси користуються великою популярністю в районі «Епіцентру», ринку «Торпедо» і дачних кооперативів. Один помах граблями чи мотикою – і Ви в зоні комфорту: дах відкинуто, гаряче повітря з легкістю та без перешкод рухається відкритим навісом вверх. Водночас відкинутий на задню сторону зупинки дах затінює Вас від сонця.

Ось таке «ноу-хау» пропонують львів'янам, які користуються громадським транспортом.

Для уважних читачів: знак 5.41.2 «Кінець пункту зупинки автобуса» (на першому фото зліва) - здавалося б, з порожньою табличкою, де мала б бути інформація від ЛКП «Львівавтодор» про перелік маршрутів та номер, за яким за допомогою СМС-повідомлення можна було б дізнатися про час прибуття потрібного автобуса.

Але не все так просто. Підозрюю, що це ще одне «ноу-хау». Суть така: табличка видається порожньою, оскільки працює в режимі енергозбереження. Як людині дізнатися час прибуття автобуса – поки що невідомо. Можливо, задіяні сенсорні датчики чи інші новітні технології, за якими інформація з'являється на табличці у потрібний для користувача момент.

Одним словом, мешканці Києва, Вінниці, Харкова, та що там казати, усі європейці, ЗАЗДРІТЬ мовчки.

Де ви ще таке можете "зобачити"? - Тілько ві Львові!

P.S. А якщо серйозно, то зупинка в такому стані знаходиться протягом декількох тижнів і нікому до цього нема діла. Сподіваюся, після звернення на гарячу лінію, вона набуде пристойного вигляду. До речі, траву Личаківській РА пора покосити.

Текст і фото – Ігор Стукалець.

P.P.S. Від редакції: Нам здалося, що зображений на світлинах пана Ігоря павільйон знаходиться на вулиці Богданівській у Львові. Цю вулицю дійсно кілька років тому реконструювали на замовлення ЛКП «Львівавтодор». Але, невідомо, чи відповідає ЛКП «Львівавтодор» за утримання цієї вулиці, адже це ЛКП дивним чином «скидає» вулиці, де воно було замовником реконструкції на утримання районним адміністраціям. Принаймні про те, що за утримання вулиці Городоцької, яку ЛКП «Львівавтодор» реконструювало за кредитні кошти ЄБРР, а Львівська міська рада передала з балансу району на баланс «Львівавтодору», відповідає місцева райдержадміністрація минулого року повідомили депутата міської ради Ігоря Зінкевича, який підняв перед «Львівавтодором» питання стану зупинок вздовж вулиці Городоцької.

comments powered by HyperComments