Підприємці Львова пожертвували на боротьбу із COVID-19 61 мільйон гривень

Субота, 11 липня 2020, 11:56
Кошти благодійників пішли на закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків на закупівлю необхідного медичного обладнання
Підприємці Львова пожертвували на боротьбу із COVID-19 61 мільйон гривень

Із початку запровадження в Україні і у Львові «коронавірусного» карантину, загальна сума благодійної допомоги від підприємців склала понад 61 мільйон гривень. За словами радниці міського голови Львова Вікторії Довжик, офіровані підприємцями кошти пішли на закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків і придбання необхідного медичного обладнання.

«Ми вдячні підприємцям, які надають різну допомогу: від закупівлі великого дороговартісного обладнання до безкоштовної передачі масок, костюмів медичних, респіраторів та інших засобів захисту. Хочеться подякувати всім, незалежно від обсягу допомоги, особливо тим, хто зробив це оперативно», – зазначила Вікторія Довжик.

Зазначимо, що вчора «Справжня Варта» писала про те, що на Львівщині коронавірусом із початку епідемії інфікувалося 997 працівників лікувальних установ: лікарі – 316, фельдшери і медичні сестри – 411, молодший медичний персонал – 176, інші працівники лікувальних закладів – 94. Уже побороли коронавірус 516 медпрацівників. Щодо Львова, то матеріальну допомогу в сумі 20 тисяч гривень отримають 168 медиків, яких уразила коронавірусна хвороба.

Прес-служба Львівської міської ради опублікувала таблицю, в якій вказано, що саме благодійники передали лікувальним закладам Львова. Відома дорожня турецька компанія «Онур» надала допомоги на суму понад 10 мільйонів гривень – різноманітне медичне обладнання отримала лікарня швидкої медичної допомоги на вул. Миколайчука. Львівська компанія «Ензим» придбала медичного обладнання на суму понад 2 мільйони гривень – воно передано лікарні швидкої допомоги та 8-й міській клінічній лікарні. ТзОВ «Кормотех» передало 8-й МКЛ 50 захисних комбінезонів, 1000 захисних масок-респіраторів класу FFP2 та 50 експрес-тестів для виявлення коронавірусу. Серед благодійників також ТзОВ «Нестле-Україна», будівельні компанії «РІЕЛ» та «Авалон», благодійний фонд «Рідні», Львівський ІТ-кластер, компанія «Софт Серв», Благодійний фонд Петра Порошенка, ТзОВ «Епіцентр-К», АТ «Галичфарм» та інші.

comments powered by HyperComments