У Львові хочуть збільшити надходження в бюджет від паркування за рахунок збільшення кількості платних паркомісць

П'ятниця, 10 липня 2020, 11:11
Наразі комунальне підприємство надає послуги платного паркування на 48 майданчиках де є загалом 1253 паркомісця
У Львові хочуть збільшити надходження в бюджет від паркування за рахунок збільшення кількості платних паркомісць

«У 2020 році для створення належних умов для паркування транспортних засобів на території Львова проведено зміну зонності паркувальних майданчиків та змінено вартість паркування. З метою збільшення способів оплати за послуги паркування ЛКП «Львівавтодор» уклало договір з компанією «EasyPay». Термінали оплати цієї компанії вже доступні для розрахунків за послуги паркування.

Станом на сьогодні ЛКП «Львівавтодор» надає послуги паркування на 48 майданчиках для паркування зі загальною кількістю 1253 паркомісця. У наших планах збільшувати надходження до бюджету від паркінгів завдяки збільшенню кількості місць для паркування, а також шляхом покращення платіжної дисципліни водіїв», – заявили у ЛКП «Львівавтодор», повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Повідомляється, що для покращення умов паркування, у 2019 році ЛКП «Львівавтодор» відкрило 13 паркувальних майданчики на яких загалом нараховується 227 платних паркомісця. У ЛКП «Львівавтодор» кажуть, що вони є найбільшим у Львові оператором паркування транспортних засобів. Комунальне підприємство організувало оплату послуг за користування майданчиками для паркування усіма можливими способами: як готівковими, так і безготівковими. Це дозволяє місту бути одним із лідерів за сумою збору за місця для паркування в Україні. Щоправда, реальних цифр скільки саме минулого року підприємство зібрало за послуги паркування і перерахувало і бюджет, в ЛКП «Львівавтодор» не надали.

У прес-службі Львівської міської ради попереджають, що у місті продовжують працювати інспектори з паркування, які штрафують водіїв, виносять постанови, розглядають справи щодо порушень правил паркування та евакуйовують авто на штрафмайданчик. За словами начальника управління безпеки міста Юрія Діля, з початку цього року інспектори з паркування виписали близько 20 тис. постанов на суму понад 7 млн грн за порушення водіями ПДР. Натомість за весь період роботи відділу працівники виписали понад 64 тис. постанов, що дозволило залучити до міського бюджету понад 15 млн. грн.

comments powered by HyperComments