Завтра у Львові будуть вимагати повернення безкоштовного проїзду в громадському транспорті для пільговиків

Середа, 8 липня 2020, 19:52
Інформацію про акцію протесту оприлюднила Координаційна Рада учасників бойових дій при Львівській ОДА
Завтра у Львові будуть вимагати повернення безкоштовного проїзду в громадському транспорті для пільговиків

Завтра, 9 липня, у Львові під стінами Львівської міської ради відбудеться акція протесту щодо відновленню законних пільг у громадському транспорті. Інформацію про це поширило інтернет-видання «Четверта студія» із посиланням на Координаційну Раду учасників бойових дій Львівщини при ЛОДА.

«Сьогодні на міській комісії ТЕБ і НС питання про відновлення пільг не було вирішене, оскільки люди, які приймають рішення на комісії, в особі нашого одіозного мера, не готові взяти на себе таку відповідальність.

Вони мотивують це рядом причин: необхідність збільшення дотацій перевізникам в період карантину та очікування постанови кабміну про дозвіл на переведення перевезень у звичайний режим. Тобто, шукаючи різні відмазки, Садовий не хоче повернути пільги, надані нам законом України.

Завтра, на його ім’я та його заступників буде скеровано звернення в електронному вигляді з вимогою відновити пільги», – йдеться у заяві, яку поширила Координаційна Рада учасників бойових дій при Львівській ОДА.

Зауважимо, що безкоштовний проїзд в громадському транспорті для всіх категорій пільговиків був відмінений рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій іще в останній декаді березня 2020 року. Таке рішення обґрунтовувалося тим, що відміна безкоштовного проїзду демотивує представників «групи ризику» по зараженню коронавірусом від користування громадським транспортом, де є скупчення людей і, відповідно, зростає небезпека зараження коронавірусом. Окрім того, скасування безкоштовного проїзду для всіх категорій пільговиків мала і економічний сенс, оскільки Уряд України обмежив кількість пасажирів, які можуть перебувати одночасно в салоні транспортних засобів.

Треба додати, що ось уже кілька років Львівська міська рада має можливість провести монетизацію пільг на проїзд в громадському транспорті. В разі монетизації пільговики будуть отримувати компенсацію в грошовому випадку «на руки». Проте у Львівській мерії скептично поставилися до монетизації пільг, отож надалі перевізники, в першу чергу комунальні, отримують компенсації за перевезення пільговиків із бюджету міста. В той самий час реального підрахунку пільговиків ніхто у Львові не проводив.

comments powered by HyperComments