Цього року традиційний книжковий форум у Львові відбудеться в онлайн-режимі

Середа, 8 липня 2020, 11:25
В онлайн-формат BookForum вирішили перевести через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19
Цього року традиційний книжковий форум у Львові відбудеться в онлайн-режимі

Цього року традиційний Львівський міжнародний BookForum відбудеться в онлайн-режимі із 16 по 20 вересня 2020 року. Це пов’язано із епідемією коронавірусної хвороби в Україні та Світі. Про це повідомили його організатори.

Організатори 27-го Львівського міжнародного BookForum заявляють, що новий формат надасть можливість відвідати захід тим, кому раніше не вдавалось приїхати до Львова. Отож у всіх поціновувачів літератури буде можливість почути улюблених письменників у будь-якому куточку світу. Цього року в BookForum візьмуть участь автори із України, а також 20 іноземних гостей із 15 країн з 4-х континентів. Серед гостей – лауреати і номінанти Букерівської та Гонкурівської премій, Національних виборів читачів та критиків. Організатори обіцяють трансляцію «Ночі поезії» та музики нон-стоп за участі українських поетів і музикантів з усього світу.

Фокусною темою цьогорічного Львівського міжнародного книжкового форуму буде перепис населення в Україні: «Перепис населення: знати, хто ми є». Тема буде обговорюватися в 15 тематичних кластерах і спецпроектах.

«Щоб жити разом, ми маємо один про одного знати якомога більше і таки знати правду. Перепис населення – це сполука чесних питань і чесних цифр. Це нагода раптом чомусь сказати правду про себе, яка раптом чомусь буде цікавою комусь іншому», – розповіла про фокусну тему її куратор, літературознавець і критик Ганна Улюра. Крім того на 27 Львівському міжнародному BookForum будуть говорити про коронавірусну пандемію: про те, як вона змінює наше життя, ритуали і звички, про те, як світ переосмислює цінності, перед якими викликами ми постаємо і як із ним впоратися. В тому числі говоритимуть про те, як гравцям культурного ринку вийти із кризи.

comments powered by HyperComments