За час коронавірусного карантину на Львівщині зменшилася середня заробітна плата

Понеділок, 6 липня 2020, 17:48
Статистики зафіксували, що середня зарплата на Львівщині у травні 2020 року становила 9177 гривень, що на 0,6% менше а ніж у травні 2019. Реальна заробітна плата на Львівщині знизилася на 2,6% порівняно із травнем минулого року.
За час коронавірусного карантину на Львівщині зменшилася середня заробітна плата

«Коронавірусна» криза дає свої «плоди»: статистики зафіксували зниження рівня як реальної, так і номінальної середньої заробітної плати. У травні цього року середній розмір заробітної плати штатного працівника в регіоні становив 9177 гривен, він знизився на 0,6% порівняно із травнем 2019 року. Якщо ж врахувати інфляцію і зростання рівня цін, то порівняно із травнем минулого року, в травні 2020 року середня заробітна плата на Львівщині знизилася на 2,6%.

Середня місячна зарплата на Львівщині у січні-травні поточного року становила 9532 гривні. Вона залишається меншою, а ніж у середньому по Україні на 12% (10800 гривень).

Статистики Львівщини зазначають, що найвищий рівень зарплат в регіоні у фінансовій та страховій діяльності – 18,7 тис. грн.; на другому місці – добувна промисловість, постачання електроенергії, газу та пари, державне управління та оборона – 14,4 тисяч гривень; третє місце у працівників, зайнятих  операціями із нерухомим майном – 14,1 тис.грн. Далі йдуть телекомунікації та інформаційна галузь – 14 тисяч гривень.

Найнижча заробітна плата – у тимчасовому розміщенні – 3,9 тис. грн. на місяць. Медики на Львівщині теж отримують зарплати значно нижчі за середні – середня зарплата в медицині усього 6,9 тис. грн. Освітяни мають середню зарплату в районі 8,4 тис. грн.

comments powered by HyperComments