На виборах до Львівської обласної ради лідирують політичні сили колишнього і чинного Президентів України

Понеділок, 6 липня 2020, 15:56
Лідерами виборчих перегонів до обласної ради на Львівщині соціологічна група «Рейтинг» називає «Європейську солідарність» та «Слугу народу»
На виборах до Львівської обласної ради лідирують політичні сили колишнього і чинного Президентів України

Соціологічна група «Рейтинг» 6 – 22 червня 2020 року провела опитування мешканців Львівської області на предмет того, за яку політичну силу вони готові голосувати на виборах до Львівської обласної ради. Про це повідомило інформаційне агентство «Гал-інфо».

Серед усіх політичних сил найбільше симпатиків на виборах до Львівської обласної ради буде у партії Петра Порошенка «Європейська Солідарність» – за неї готові голосувати 26,7% виборців, які визначилися і мають намір прийти на вибори і проголосувати. На другому місці із вдвічі меншим відсотком – політична партія Володимира Зеленського «Слуга народу», за яку готові віддати свої голоси 13,1%. Політичну силу «Голос», яку донедавна очолював Святослав Вакарчук готові підтримати 9,2%. У партії екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко 8,9% прихильників. За політичну партію «Самопоміч» мера Львова Андрія Садового готові голосувати до Львівської обласної ради 8,2% виборців (це є достатньо дивний показник, оскільки партія Садового мала вкрай низький рейтинг навіть на Львівщині на виборах до Верховної Ради України). За партію «Свобода» готові проголосувати 7,8% виборців Львівщини. Також дивує відносно високий рейтинг «Громадської позиції» Гриценка, яка може набрати 7,6% голосів. Радикальна партія Олега Ляшка могла б отримати 3,5 % голосів, а партія «Сила і честь» Смєшка – 3,2%. Рейтинг інших партій – менше 3%. Не визначилося, за кого будуть голосувати 17% опитаних.

Соціологічна група «Рейтинг» стверджує, що опитала 2000 респондентів методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності – не більше 2,2%.

Якщо вірити цим соціологічним даним, у Львівській обласній раді нового скликання може узагалі не сформуватися більшість. Окрім того, в ній будуть представлені політсили-динозаври, які уже давно зійшли зі сцени загально-українського політикуму – це партія «Свобода», яка не представлена у парламенті із 2014 року, партія мера Львова Андрія Садового «Самопоміч», яка «пролетіла» на парламентських виборах 2019 року.

comments powered by HyperComments