На Львівщині практично ліквідовано чергу в ПЛР-тестуванні на коронавірус

Понеділок, 6 липня 2020, 09:48
Як повідомила заступниця міського голови Львова Галина Слічна, зараз залишок проб на коронавірус в холодильнику складає 39 проб
На Львівщині практично ліквідовано чергу в ПЛР-тестуванні на коронавірус

 На Львівщині уже практично немає черги на ПЛР-тестування – це випливає із інформації про те, що станом на ранок 6 липня 2020 року залишок проб для ПЛР-тестування на коронавірус в лабораторіях становить 39 проб. Таку інформацію із посиланням на заступницю міського голови Львова і керівницю міського штабу із протидії коронавірусу поширила прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, що на Львівщині у травні – червні цього року значною проблемою була велика черга на проведення ПЛР-тестування для виявлення коронавірусу. Через це пацієнтам тижнями не могли підтвердити діагноз COVID-19 – часто його встановлювали уже після того, як пацієнт помер. Для прикладу, станом на 4 червня 2020 року черга на ПЛР-тестування у Львівській області складала 3600 зразків. Вирішити проблему вдалося за рахунок збільшення потужностей лабораторій у Львівській області, так і за рахунок залучення до ПЛР-досліджень зразків із Львіщини лабораторій у інших регіонах.

comments powered by HyperComments