ФОПи консультують ЛКП «Львівавтодор» з приводу впровадження електронного квитка

Понеділок, 6 липня 2020, 08:15
Інформацію про підписані ЛКП «Львівавтодор» із Станіславом Михайловичем Андрашком і Наталією Василівною Костюк договори розміщено в системі публічних закупівель «Прозорро».
ФОПи консультують ЛКП «Львівавтодор» з приводу впровадження електронного квитка

Із 2016 року ЛКП «Львівавтодор» займається питаннями впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в міському громадському транспорті – цей проект у Львові охрестили «Е-квиток».  На впровадження «Е-квитка» ЛКП «Львівавтодор» іще восени 2016 року отримав кредит Европейського банку реконструкції та розвитку. Компанію-переможця, яка буде впроваджувати «Е-квиток» у Львові довго шукали на міжнародному тендері. Врешті решт було прийнято рішення про те, що «Е-квиток» у Львові впроваджуватиме українська компанія «Софт Серв» та чеська компанія «Мікроелектроніка».

У справі визначення параметрів автоматизованої системи оплати проїзду, підготовки технічного завдання та тендерної документації із ЛКП «Львівавтодор» працювала австрійська компанія-консультант «іС consulenten». Як повідомляла прес-служба Львівської міської ради, договір між ЛКП «Львівавтодор» і компанією «іС consulenten» був підписаний 15 листопада 2017 року. Термін його дії – 36 місяців. Прес-служба ЛМР зазначала, що обов’язками консультанта є: розробка технічної специфікації; розробка архітектури системи АСОП; підготовка тендерної документації відповідно до правил ЄБРР: розробка контракту на впровадження АСОП; контроль над реалізацією проекту і тестування системи АСОП. Контракт із компанією «іС consulenten» мав би закінчитися 15 листопада 2020 року, коли мине 36 місяців із дати його підписання.

Як виявилося, послуг австрійської компанії ЛКП «Львівавтодор» було недостатньо. Тому комунальне підприємство 1 липня 2020 року здійснило дві закупівлі послуг без проведення тендерної процедури.

Перша закупівля – «Консультаційні послуги з питань управління маркетингом, управління виробничим процесом стосовно впровадження автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті в м. Львові». Очікувана вартість цих послуг – 37 тисяч 300 гривень. Термін надання цих послуг – із 1 по 6 липня 2020 року. Договір на надання цих послуг підписано із Андрашко Станіславом Михайловичем (індивідуальний податковий № 2944017574).

«Справжня Варта» за Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань перевірила дані фізичної особи-підприємця Андрашка Станіслава Михайловича із індивідуальним податковим номером № 2944017574. Виявилося, що він зареєстрований у селі Олешник Виноградівського району на Закарпатті. У ЄДРі зазначені наступні види діяльності (КВЕДи): Роздрібна торгівля офісним та комп’ютерним устаткуванням (основний), діяльність нерегулярного пасажирського транспорту та роздрібна торгівля побутовими електротоварами, радіо- та телеапаратурою. Як фізична особа підприємець пан Андрашко зареєстрований 27 листопада 2007 року. Цікавим є те, що ФОП Андрашко Станіслав Михайлович припинив підприємницьку діяльність іще 09 червня 2017 року, про що зроблено запис № 23100060002004160.

Друга закупівля – «Управлінські послуги та консультації стосовно впровадження автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті в м. Львові» була здійснена також 1 липня 2020 року. Очікувана вартість закупівлі і вартість договору – 37 тисяч 300 гривень. Договір укладно із підприємцем Костюк Наталія Василівна із індивідуальним податковим номером № 3190321608.

Знову ж таки, редакція «Справжньої Варти» спробувала перевірити реквізити підприємця пані Костюк Наталії Василівни, ввівши ІПН № 3190321608. Але виявилося, що у базі ЄДРу немає відомостей про особу із таким номером. Здійснивши пошук за прізвищем, іменем і по-батькові, знайшли інформацію про сімох підприємців Костюк Наталія Василівна. Вони зареєстровані в Одесі, Лохвицькому районі Полтавщини, Мукачевському районі Закарпаття, Хмільницькому районі Вінницької області, Надвірнянському районі Івано-Франківської області, Кременчуцькому районі Полтавщини і в Немирівському районі Вінничини. Троє із семи підприємниць Костюк С.В. припинили свою діяльність. Вияснити, із якою саме підприємницею Костюк Наталією Василівною було укладено договір не вдалося – у системі «Прозорро» ЛКП «Львівавтодор» копій текстів договорів не розмістило, а двічі розмістило електронний підпис, що ми демонструємо на скрінах.



Оскільки у ЛКП «Львівавтодор» не розмістили у «Прозорро» скан-копій договорів, які були заключні із пані Костюк Наталією Василівною і паном Андрашком Станіславом Михайловичем, дізнатися деталі того, в чому саме полягали консультації із приводу впровадження автоматизованої системи оплати проїзду нам не вдалося. Можемо припустити тільки те, що ці консультації стосувалися якихось дуже специфічних аспектів, оскільки їх не змогла надати австрійська компанія «іС consulenten»…

Зауважимо іще такий момент – ЛКП «Львівавтодор» за 320 гривень придбало послуги із делегування доменного імені «leocard.com.ua» у ТзОВ «Лабораторія інформаційних технологій». А це означає, що невдовзі має з’явитися офіційний  сайт «Е-квитка». Отож, процес таки рухається.

comments powered by HyperComments