У Верховній Раді створили міжфракційне об’єднання випускників ЛНУ ім.І.Франка

П'ятниця, 3 липня 2020, 08:00
Ініціатором став Ростислав Тістик.
У Верховній Раді створили міжфракційне об’єднання випускників ЛНУ ім.І.Франка

 

«Повідомляємо про створення у ВР дев’ятого скликання міжфракційного депутатського об’єднання «Випускники Франка». Керівником цього об’єднання обрано народного депутата України Тістика Ростислава», - казав Стефанчук.


У складі об'єднання 26 депутатів, що здобули вищу освіту в Франковому виші.

«Національний Університет ім. Івана Франка - один із найстаріших університетів України та Східної Європи, що веде свою історію з 1608 року. Також це мій рідний навчальний заклад, в якому я здобув дві вищі освіти. Саме тому ініціював створення міжфракційного депутатського об’єднання «Випускники Франка» щоби згуртувати народних депутатів - випускників університету заради відстоювання інтересів нашого рідного виші», - пояснив Тістик.

Нардеп також зазначив, що основне завдання об'єднання полягає у підвищенні іміджу Львівського національного університету ім.Івана Франка в Україні та за кордоном, допомога у реалізації ініціатив та вирішенні поточних проблем університету.

«Університет Франка має багато представників у Верховній Раді IX скликання, тому ми можемо використовувати можливості на державному рівні: сприяти підвищенню якості освіти, яку отримують студенти в цьому виші, брати активну участь в ініціативах університетського студентського самоврядування. Плануємо також організовувати зустрічі студентства з впливовими національними та іноземними діячами. Зрештою, гідно представляти нашу Alma Mater», - наголосив Тістик.

Нагадаємо, попередньо представник з Львівщини, член бюджетного комітету Ростислав Тістик підтримав та наполягав на виділенні 46,6 млн грн на реконструкцію головного корпусу Франкового університету під час засідання Міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проектів. Остаточне рішення планують винести на розгляд комісії наступного тижня.

comments powered by HyperComments