У суботу для відвідувачів відкриють підземелля колишнього Домініканського монастиря

П'ятниця, 3 липня 2020, 15:57
Уже на цих вихідних львів’ян та гостей міста запрошують відвідати таємничі підземелля Домініканського монастиря, де молилася княгиня Констанца і відбувала покарання красуня Гальшка Острозька.
У суботу для відвідувачів відкриють підземелля колишнього Домініканського монастиря

Співробітниця Львівського музею історії релігії Оксана Малюга повідомила про те, що із суботи 4 липня 2020 року підземелля Домініканського монастиря знову будуть доступні для відвідувачів. Про це пише інформаційне агентство «Гал-інфо».

Експозиція підземелля представлена на банерах, з яких відвідувачі зможуть дізнатися історію заснування Домініканського ордену, про постать Домініка, відомих теологів-домініканців.

«Про втрачені святині Львова розповість мультимедійна презентація, на якій можна побачити і пізнати про святині, які не збереглися, або ж були знищені нацистами під час II світової війни.

Вартий уваги дерев’яний водогін XVIII століття, віднайдений у внутрішньому дворику Музею під час ремонтно-будівельних робіт. Цікавою є фігура монаха, який молиться до чудотворної ікони Богородиці Провідниці (Одигітрії). У підземеллі знаходиться і найстаріший прангер (стовп ганьби) у Львові.

В одній із підземних кімнат виставили постійну експозицію «Легенди. Живопис на склі». Це погляд сучасної львівської художниці Наталії Курій-Максимів на легенди про чотири місцеві храми різних громад.

Отож, містика, загадкова атмосфера, цікаві історії і неймовірні відчуття чекають охочих побувати у таємничих лабіринтах підземелля Домініканського монастиря», – написала Олена Малюга, науковий співробітник Львівського музею історії релігії.

comments powered by HyperComments