Львівська міська рада звітує про перевірки дотримання карантину на транспорті

П'ятниця, 3 липня 2020, 10:05
Перевірки здійснюють моніторингові груп, до складу яких входять поліцейські, представники «Укртрансбезпеки», Управління транспорту ЛМР та ЛКП «Львівелектротранс»
Львівська міська рада звітує про перевірки дотримання карантину на транспорті

Пресслужба Львівської міської ради звітує про те, що у місті проводяться перевірки громадського транспорту на дотримання карантинних обмежень. Зокрема за 1 липня 2020 року було перевірено загалом 346 транспортних засобів, в тому числі 215 одиниць електротранспорту (трамваї та тролейбуси) і 131 автобус.

У міськраді звітують – під час перевірки виявлено 396 пасажирів, що стояли у салонах транспортних засобів і 75 пасажирів без масок.

У пресслужбі мерії говорять, що у випадку виявлення в салоні пасажирів, що стоять або пасажирів без засобів індивідуального захисту, поліція складає акт про вчинення адміністративного правопорушення, що може загрожувати штрафом в розмірі від 17 до 34 тисяч гривень для водія і від 34 до 170 тисяч гривень для перевізника.

В той же час заборона пасажирам стояти у салоні під час перевезення є юридичною новацією місцевої влади Львова і місцевих правоохоронців – в відповідній Постанові Кабінету міністрів України сказано, що кількість пасажирів, які одночасно перевозяться у салоні транспортного засобу має відповідати кількості посадочних місць. Про те, що всі мають сидіти в урядовому документі мова не йде. Самі ж пасажири кажуть, що встають тому, щоб уникнути сидіння поряд із людьми, які не користуються масками.

Як вчора повідомляла «Справжня Варта», зранку 2 липня 2020 року моніторингова група на Сихові на кінцевій зупинці трамвайних маршрутів № 4 і 8 здійснювала контроль наявності у пасажирів довідок з місця роботи або інших документів, які надають право користуватися громадським транспортом. Річ у тім, що у Львові громадський транспорт досі курсує в режимі спеціальних перевезень. Але документів у пасажирів ані у квітні, а ні у травні не перевіряли.

comments powered by HyperComments