Треба терміново вводити додаткові заходи: міністр охорони здоров'я про COVID-19 на Львівщині

Понеділок, 22 червня 2020, 17:46
Через спалах коронавірусної хвороби до Львова 22 червня прибув Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.
Треба терміново вводити додаткові заходи: міністр охорони здоров'я про COVID-19 на Львівщині

Як повідомляє прес-служба Львівської мерії, він провів нараду з керівництвом області, міста, головними лікарями щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 на Львівщині.

«Ситуація на Львівщині викликає занепокоєння через збільшення кількості захворюваності, тому було прийнято рішення терміново виїхати на Львівщину. Зі мною приїхало ряд фахівців. Є чимало запитань від лікарень, які працюють з коронавірусом. Я відвідав три лікарні, які безпосередньо працюють з коронавірусом. Важливо було подивитись лікарні різного підпорядкування. Стратегія була, щоб максимально поспілкуватись з керівниками лікарень та лікарями. Зранку, виходячи з готелю, я подивився дотримання карантинних обмежень», — сказав міністр.

На думку Степанова, у Львові треба вводити жорсткіші карантинні обмеження.

«Коли ми почали процес пом’якшення, то ми думали, що дійдемо до певного рівня і на цьому рівні зафіксуємось. Якщо ми порівняємо з відсотком летальності з іншими країнами, то у нас ситуація краща. Коли ми говоримо про Львівську область, то нам треба терміново вводити якісь додаткові заходи, чи посилювати контроль за дотриманням заходів»,- сказав він.

Нагадаємо, за попередню добу в Львівській області зафіксовано 200 нових випадків коронавіросної інфекції. Всього с початку спостереження в регіоні COVID-19 підтверджено у 3980 осіб.

 

comments powered by HyperComments