З 9 квітня на виїздах із області запрацюють контрольно-пропускні пункти

Вівторок, 7 квітня 2020, 13:22
Нова постанова Кабміну, що вийшла 2 квітня, встановлює жорсткіші правила карантину, зокрема щодо перевезень. Відтак, тепер окрім раніше заборонених перевезень, заборонили і міські перевезення.
З 9 квітня на виїздах із області запрацюють контрольно-пропускні пункти

Про це сьогодні під час брифінгу розповів заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Відповідно єдиним законним способом перевезень є спеціальні регулярні рейси, які будуть відбуватися за окремими договорами і будуть погоджені патрульною поліцією.

«Основними умовами таких перевезень буде кількість сидячих місць та наявність масок в усіх подорожуючих. Також нова постанова Кабміну регулює необхідність встановлення контрольно-пропускних пунктів на межі області з можливим обмеженням руху з погіршенням чи зміною санітарно-епідеміологічної ситуації. Учора відбулось засідання комісії ТЕБ і НС, яка погодила встановлення КПП», – зазначив Тарас Грень.

В складі таких пунктів будуть представники поліції, ДСНС, Нацгвардії, медики та представники органів  місцевого самоврядування, які будуть контролювати ситуацію.

«На всі ці блокпости будуть обов’язково виставлені працівники Національної поліції і відповідно Національна гвардія для забезпечення правопорядку, дотримання законності і відповідно контролю за пересуванням громадян. Медичні представники будуть робити температурний скринінг і у випадку підвищеної температури, підозри на коронавірус реагуватимуть належним чином», – зазначив заступник керівника Національної поліції Львівщини Дмитро Міхалець.

Місця таких пунктів визначені в кількості орієнтовно 14 – 20 штук на усіх виїздах із Львівської області із суміжними областями, серед яких  Волинська, Рівненська, Тернопільська, Івано-Франківська та Закарпатська. Такі пункти будуть встановлюватись абсолютно на всіх дорогах, передбачено як стаціонарні так і мобільні пункти. Блокпости запрацюють у ніч з середи на четвер.

Окрім цього, ця ж постанова впроваджує обмеження на відвідування парків та громадських місць.

«Ми вже провели рейдове дводенне відпрацювання, зокрема профілактичну роботу з громадянами. Результатом цього стало, те, що фактично людей, які відпочивають чи влаштовують пікніки, не було. Спільно з лісівниками ми також провели рейди щодо недопущення спалювання сухої трави, а також недопущення скупчення людей в лісосмугах та лісових масивах. Такі відпрацювання ми будемо проводити і цього тижня»,- додав Дмитро Міхалець.

Як розповів Дмитро Міхалець від проведення карантину на порушників Нацполіцією вже складено майже 280 протоколів. Серед них підприємці, мешканці, які порушували карантинний режим, перевізники. Також майже десяток протоколів склали на громадян, які порушили самоізоляцію.

«Загальних протоколів за порушення самоізоляції є 8. За період відпрацювань проведено 1200 перевірок саме громадян, які знаходяться на самоізоляції. Загалом від початку карантину перевірено близько 3 тисяч громадян»,- додав Дмитро Міхалець.

Заступник голови ОДА Тарас Грень водночас наголосив, що до Кабінету Міністрів надіслали перелік місць для обсервації людей, які повертають з-за кордону. Відтак, якщо українці планують перетинати кордон найближчим часом, Великдень вони проведуть в умовах самоізоляції.

comments powered by HyperComments