Львівщина готова проводити близько 100 ПЛР-тестів в добу - ЛОДА

Понеділок, 6 квітня 2020, 17:18
Про це повідомив сьогодні під час брифінгу в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Андрій Васько.
Львівщина готова проводити близько 100 ПЛР-тестів в добу  - ЛОДА

“Станом на сьогодні ми готові проводити в області близько сотні тестів методом полімеразної ланцюгової реакції в добу. Заклади охорони здоров’я продовжують підготовку до прийому великої кількості пацієнтів з коронавірусною інфекцією.  На вихідних провели 35 тестів ПЛР,  ми очікуємо відкриття ще однієї або, можливо, і двох лабораторій, які будуть ще проводити до 100 і більше ПЛР-тестів”, - наголосив Андрій Васько.

Також він зазначив, що у  Львівській обласній інфекційній лікарні перебувають 66 пацієнтів із підозрою на Сovid-19.

“З них 5 осіб є в реанімаційному відділені, двоє підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Від суботи маємо перший летальний випадок, це чоловік 69-ти років із супутніми захворюваннями,  а саме цукровий діабет, серцево-судинні захворювання. Він помер у суботу у зв’язку з наростаючими явищами дихальної недостатності, за допомогою ПЛР-аналізу у нього виявили позитивний тест на коронавірусну інфекцію”, - додав Андрій Васько.

Нагадаємо, у період з 22:00 год 6 квітня по 09:30 год 7 квітня, в області з підозрою на коронавірусну інфекцію звернулося ще 2 осіб. Пацієнти з міста Трускавець та міста Львів.

Станом на зараз, на Львівщині з підозрою на коронавірус є 72 особи. У 27 пацієнтів - позитивний результат тесту на корона вірус.

comments powered by HyperComments