На Львівщині мобільні бригади протестували на COVID-19 понад 400 осіб

Четвер, 2 квітня 2020, 16:59
У Львівської області мобільні бригади, у складі сімейного лікаря та медичної сестри, продовжують здійснювати експрес-тестування громадян, які повернулися із-за кордону.
На Львівщині мобільні бригади протестували на COVID-19 понад 400 осіб

Відтак, 1 квітн, тестування здійснювалось у всіх районах Львівщини. Тестуванням вдалось охопити 421 особу, повідомив в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько.

За його словами, результати усіх осіб є негативними.

Зазначимо, експрес- тести проводитимуть для мешканців Львівщини, які повернулись в Україну упродовж двох останніх тижнів, а також тим, хто контактував із хворими на коронавірус.

Безкоштовним тестуванням охоплять також медиків. У планах – тестувати водіїв, продавців та інші категорії, які контактують із людьми і є в зоні ризику.

Зараз на Львівщині наявні експрес-тести, які надійшли із Китаю. Ще 20 тисяч має надійти від ІТ-Кластеру у межах співпраці.

Нагадаємо, на цьому тижні почалося масове тестування мешканців Львівської області. За словами голови ЛОДА Максима Козицького, перших протестують громадян з групи ризику, тих, хто повернувся з-за кордому чи спілкувався з хворими на COVID-19.

Нагадаємо також, що до Львова надійшли китайські тест-системи. Фахівці Львівського обласного лабораторного центру почали дослідження на предмет наявності коронавірусу у хворих мешканців регіону.

comments powered by HyperComments