Скандал з побиттям голови Львівського осередку УГП є фейковим?

Четвер, 13 лютого 2020, 22:55
Редакція зібрала інформацію з обох сторін конфлікту.
Скандал з побиттям голови Львівського осередку УГП є фейковим?

Скандал почався на з відео акції протесту під забудовою на Дорошенка, 2. Активісти Української Галицької партії виклали відео, де у конфлікт з перехожим вступила голова Львівського осередку Ірина Бек. У описі відео додано ось такий текст:

“8 лютого, на вул. Дорошенка під час акції протесту проти побудови готелю на громадську активістку напав чоловік. Про це у одній із соціальних мереж повідомила Ірина Моряк, опублікувавши відео, на якому видно, як невідомий із кулаками нападає на громадську діячку та спілкується із нею за допомогою нецензурної лексики. Активісти не дали нападнику втекти. Наразі він знаходиться в Галицькому райвідділі поліції міста Львова”, – пише одне з львівських видань. 

ЗМІ також зазначають, що поки активісти стояли і розмовляли біля трамвайної зупинки, невідомий чоловік причепився до них із запитаннями. А оскільки Бек знімала поведінку чоловіка на свій мобільний, той розізлився та почав вибивати гаджет із рук жінки. Після цього нападник вдарив активістку у плече. 

Та пан Володимир каже інакше: першим ні до кого не підходив і не говорив. Натомість   до нього підійшов чоловік і попросив підписати петицію. Пан Володимир відмовився це робити, адже поспішав. У відповідь чоловік з петицією “буркнув” щось у відповідь, а через дорогу почали підбігати люди з увімкненими камерами на телефонах і знімати Володимира. До слова, наш співрозмовник стверджує, що у соціальних мережах опублікували лише частину відео, приховавши сам початок конфлікту. 

“Далі я сказав не знімати мене, бо я не давав на це згоди. Розпочалась словесна перепалка і я вибив з рук жінки, яка також знімала відео, її телефон. Але нікого я не бив, а вона почала казати мовляв “жінку б’ють”. Та й все перекрутили на свій лад. Зразу ж вони викликали в поліцію і я поїхав у райвідділ. Там пояснив усе поліцейським і жінка написала на мене заяву”, — зазначає пан Володимир. 

Чоловік додає, що про цю незаконну забудову і акцію протесту він взагалі не знав та й не хотів ні з ким конфліктувати. Пан Володимир визнає свою неправоту й шкодує, що відреагував на провокацію, та він певен — усе в рази перебільшили. 

“Я проста людина, військовий, воюю на сході з 2014 року, та зараз не маю такої можливості розповісти про все під кожною публікацією цього відео у соціальних мережах, не маю можливості якось воювати з подачею цієї викривленої ситуації. Скільки бруду полилося на мене, а люди навіть не знають, що насправді відбулось...”, — підсумовує співрозмовник. 

Ситуація виглядає так, ніби представники УГП невірно представили ситуацію. Зрозуміло, що ситуація неприємна, але потрібно зважено підходити до оцінки ситуації, а також усвідомлювати, що не кожна людина бажає бути учасником політичних протестів, тим паче, якщо ця людина - військовий. 
 

Наводимо також коментар сина пана Володимира, теж бійця-добровольця:

 

«Слава Україні!
Я хочу вам розказати, що трапилося з моїм батьком. Мого тата Володимира використали в брудній політичній грі. Я вважаю його героєм. Він з 2014 року воює на Сході та захищає мене з вами, але зараз його почали поливати брудом. Члени Українська Галицька Партія. Львів спровокували мого батька, момент його «кипіння» зазняли на відео, а потім цей відеозапис поширили по ЗМІ та соцмережах. Буцімто мій батько «неадекват», який напав на жінку, яка була на мирній акції. Все було по-іншому! Я хочу, щоб люди знали правду! Мого батька використали для піару цієї політсили.

Я розкажу, як все було насправді. 8 лютого, мій батько стояв на зупинці на вулиці Дорошенка. До нього підійшов чоловік з Української Галицької Партії, який запропонував підписати петицію проти забудови (паралельно УГП пікетувала забудову на Дорошенко). Мій батько різко відмовився, на що чоловік з петицією йому різко «буркнув». Почалася словесна перепалка, згодом підбігли чоловіки спортивної зовнішності та Ірина Бек, яка почала знімати мого тата на відео. Вони його, як я вже писав вище, спровокували і цей момент зафіксували. Я розумію, що мій батько в цій ситуації міг поводитися м’якше. АЛЕ він воїн - з 2014 бігає під кулями, а тут тобі незрозумілі псевдоактивісти тикають телефоном в лице і провокують. Будь-яка нормальна людина б не стрималася.

Це могла бути просто словесна перепалка. Але для чого відео з моїм батьком заливати у соц. Мережі та ЗМІ. Для чого мого батька поливати брудом, робити ненормальним, зокрема дописи про мого батька написали народні депутати від Голосу Піпа та Васильченко? Для чого Ірі Бек робить з себе жертву? Для чого цю ситуацію розкручувати???

Я вважаю, що мого батька використали заради піару Українська Галицька Партія. Батько просто стояв на зупинці, він не нападав на посіпаку Іру Бек. Його ця членкиня з своїми членами партії спровокувала. На відео, до речі, по голосу можна почути, що вона кривляється та дразнить. 

Мій батько не нападник, а жертва у цій ситуації!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Я вимагаю припинити лити бруд на мого батька, піаритися за рахунок цієї ситуації. Я та батько хочемо офіційних вибачень від Іри Бек та Української Галицької Партії. Доведіть, що у вас є совість! Він ж заради вашого і нашого майбутнього 6 років під кулями бігає, а ви так йому віддячуєте.@Ira Bek

P.S: Мій батько зараз на знаходиться на полігоні та чекає відпраки на Схід
На фото він та побратимом (справа)»

Додамо, що редакція надала запит до УГП щодо офіційної позиції щодо ситуації, яка склалася. Ми відкриті до висвітлення будь-яких коментарів обох сторін, якщо такі з‘являться.

comments powered by HyperComments