У Львові люди протестували проти нового КЗпП

Неділя, 2 лютого 2020, 13:58
30 січня у Львові та інших містах України профспілки та наймані працівники вийшли на мітинг проти запровадження змін до Трудового кодексу.

Новий урядовий законопроєкт має намір змінити низку речей, які автори називають "радянськими" щодо стосунків роботодавець-працівник.

 

Як повідомляє кореспондент сайту 032.ua,  у Львові протести влаштували на площі біля пам'ятник Тарасові Шевченку. Учасники акції наголосили - новий Трудовий кодекс багато в чому замінить Кодекс законів про працю, а нові норми будуть більш жорсткими та позбавлятимуть людей соціальних гарантій.

"Робітників зможуть, без зайвих проблем, звільнити під час відпустки, лікарняних та декрету. Об’єднання Профспілок Львівщини та Молодіжна рада ОПЛ переконанні, що замість Трудового кодексу пропонується  "неоліберальний" закон про працю, що зробить українців наймитами", - заявили організатори події.

Мітинг у Львові влаштували Молодіжна Рада Об'єднання Профспілок Львівщини та Об'єднання профспілок Львівщини, які вимагають врахувати їхні позиції при внесенні змін до трудового законодавства. Як відбувалась подія дивіться на відео наживо:

comments powered by HyperComments