Мешканці трьох львівських будинків судитимуться з ЛМР

Середа, 15 січня 2020, 01:20
Містяни вважають, що місто знищило їхнє майно.
Мешканці трьох львівських будинків судитимуться з ЛМР

Мешканці домів номер 5,5а,5б по вулиці Княгині Ольги хочуть судитися з містом через знищення закуплених ними металоконструкцій, якими вони перекрили проїзд у дворі. Місто ж хоче зробити там міжквартальний проїзд. І все б нічого, якби не той факт, що територія будинків - це військове містечко.

“Земельна ділянка, кадастровий номер: 4610136900:05:003:0145, на якій розташовані вище вказані будинки, та проводились незаконні дії, знаходиться в постійному користуванні квартирно-експлуатаційного відділу м. Львова для розміщення та постійної діяльності Збройних Сил України (відповідно до даних публічної кадастрової карти України), – йдеться у документі. – Зі слів працівників, які здійснювали влаштування міжквартального проїзду, жодної супровідної та дозвільної документації по місцю проведення робіт надано НЕ було)”. – йдеться у зверненні до Ірини Маруняк.

“Склалась патова ситуація, – вважає Ігор Кідик. – Противники перекриття дороги апелюють унеможливленням проїзду через пішохідну зону аварійних та екстрених служб, наголошують на самовільних діях мешканців. Мешканці, роками не дочекавшись допомоги влади, самостійно почали дбати про безпеку своїх дітей. Перемовини з Франківською районною адміністрацією під час встановлення блоків завершились скандалом. Ігор Савка, який вів перемовини з мешканцями на підвищених тонах, не зумів апелювати у правовому полі. Моє суб’єктивне бачення вирішення ситуації наступне: на в’їзді та виїзді з пішохідної зони слід встановити підвищені пішохідні переходи. Це зручно та комфортно для пішоходів, а головне – більш безпечно. Таким чином швидкість пересування по подвір’ї можна обмежити до 10 км/год не лише знаками обмеження швидкості руху 3.29 ПДР, а й фізичними конструкціями. Якщо будуть злісні порушники, які використовуватимуть пішохідну зону як транзитну, тоді відеозапис їх дій – робота для поліції”.

 

comments powered by HyperComments