Стало відомо, хто очолить Львівську ОДА

Субота, 28 грудня 2019, 12:43
Уряд погодив кандидатуру на посаду Львівської обласної державної адміністрації.
Стало відомо, хто очолить Львівську ОДА

Як пише Ліга.нет, речник прем’єра Діана Давітян повідомила, що на засідання 27 грудня було прийняте рішення скерувати на затвердження Президенту України указ про призначення на посаду голови ЛОДА директора компании «Эко-Оптима» Максима Козицького.

Він замінить на посаді Маркияна Мальского, який був звільнений указом Президента від 26 грудня.

Як пише «Твоє місто», Максим Козицький був одним із претендентів на посаду голови ЛОДА, якого президент Володимир Зеленський запропонував мешканцям Львівщини у фейсбук-опитуванні у червні. Натомість тоді головою Львівської ОДА призначили Маркіяна Мальського, якого учора, 26 грудня, президент звільнив своїм указом.

Максим Козицький керує енергетичною компанією «Еко-Оптіма», що працює у галузі зеленої енергетики та відкрила дві вітрові електростанції у Старосамбірському районі Львівщини. Також Максим Козицький будує сонячні електростанції – ідеться про роботу компанії «Енергопарк «Яворів», електростанцію у Богородчанах в Івано-Франківській області, самбірські, радехівську та бориславську сонячні електростанції та інші. Окрім того, він займається виробництвом електроенергії у Сокальському вітропарку.

Торік Максим Козицький отримав премію «Людина року» в номінації «Підприємець року».

«Вголос» повідомляє, що Козицький намагався потрапити у владу ще в 2015 році, балотуючись від партії «Самопоміч», проте тоді програв вибори. Наразі бізнесмен разом зі своїм батьком Зіновієм Козицьким займається видобутком нафти й газу на Львівщині, а також забудовами у центрі Львова.

У декларації Козицького, яка з’явилася в реєстрі НАЗК у п’ятницю, 27 грудня, ввечері зазначено, що він обіймає відразу 13 оплачуваних посад: є директором у 12 енергетичних підприємствах і членом спостережної ради у 13-му. За рік бізнесмен отримав понад 1,3 млн грн офіційної заробітної плати на цих підприємствах. Із декларації зрозуміло, що дружина Козицького працює у Львівському національному медичному університеті ім. Д. Галицького й за звітний період заробила трохи більше ніж 70 000 грн.

Володіє Козицький двома квартирами у Львові, площею 80 м кв. та 175 м кв. відповідно, а також гаражем. Їздить тепер вже політик на автомобілі «Фольксваген Туарег», 2008 року випуску, його дружина – на «Мазді СХ-5», 2014 року випуску.

Зі збережень у Козицького – майже 50 000 євро, понад 80 000 доларів та 350 000 гривень.

Нагадаємо, у грудні Зеленський призначив 7 голів районних держадміністрацій у Львівської області. Так, 2 грудня нових очільників отримали Золочівська та Перемишлянська РДА, 11 грудня - Городоцька, Жовківська й Самбірська РДА, 13 грудня -  Яворівська та Жидачівська РДА

 

 

 

comments powered by HyperComments