Миколаївську фортецю, пам`ятку оборонного мистецтва Львівщини 19 сторіччя, знову хочуть знищити

Понеділок, 23 грудня 2019, 23:40
І знову - заради добування піску.
Миколаївську фортецю, пам`ятку оборонного мистецтва Львівщини 19 сторіччя, знову хочуть знищити

Гірничий відвід, площею 102,0 га, можуть надати в користування терміном на 29 років. На цій території хочуть видобувати пісок, придатний для виробництва будівельних розчинів, цегли силікатної та газосилікатних стінових панелів. Родовище розташоване на північній околиці Миколаєва Миколаївського району Львівської області.

79503370 2871337269598002 894639587517792256 nВласниками фірми є Ірина Верещинська, родина Давидяків та директор державного дослідного господарства Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН Богдан Савка.

Місцеві активісти закликають депутатів не підтримувати це рішення, адже видобування піску відбуватиметься на території пам’ятки історії місцевого значення «Миколаївська фортеця», яка є добре збереженою австрійською пам’яткою польових укріплень в Україні. 

"Третя спроба штурму Миколаївської фортеці. Заледве миколаївчани і дроговижани відбили дві спроби "бізнесменів" зруйнувати фортецю як на обрії з'явились наступні - ПАФ "Дністер".

Користуючись дірками в законодавстві ПАФ "Дністер" вирішив не морочитись з місцевою громадою, а відразу на рівні обласної ради отримати дозвіл на гірничий відвід (право копати) не чекаючи поки будуть встановлені охоронні зони в урочищі Углярище. У вівторок побачимо чи в обласну раду обрали спрвжніх депутатів чи рафінованих хрунів", - пише науковець та активіст Леонід Озірковський.

comments powered by HyperComments