Обвинувальний акт стосовно екс-директора Львівського бронетанкового заводу скеровано до суду

Вівторок, 10 грудня 2019, 12:07
Колишнього директора державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» державного концерну «Укроборонпром» Романа Тимківа звунивачують у порушенні правил декларування статків.
Обвинувальний акт стосовно екс-директора Львівського бронетанкового заводу скеровано до суду

Як повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, у ході розслідування було встановлено, що він умисно на вказав в деклараціях 2016-2018 роки право користування квартирою в австрійському Відні, яка належить його дружині та власну кампанію, що зареєстрована в Белізі.

Також він разом з іншими особами обвинувачується ще у розтраті коштів державного бюджету, вчиненому на ДП «Львівський бронетанковий завод» під час закупівлі військового майна. Наразі ця справа слухається у Вищому антикорупційному суді.

Так, у у 2015 році завод придбав на майже 11,2 мільйона гривень деталей у ТОВ «Виробниче підприємство «Патріот» за фіктивними угодами. За даними детективів НАБУ, постачальниками «Патріота» були сумнівні фірми, які не могли поставляти ці деталі.

У березні поточного року у Солом’янському районному суді міста Києва почали оголошувати обвинувальний акт колишньому директору «Львівського бронетанкового заводу», його заступнику та ще трьом посадовим особам, яких підозрюють у розтраті 14 млн гривень бюджетних коштів.

Зазначається, що розгляд кримінального провадження про обвинувачення п’ятьох осіб, а саме директора ДП «Львівський бронетанковий завод», його заступника, начальника Центрального бронетанкового управління Збройних сил, керівника одного з відділів цього управління та засновника ТОВ «Булет Лайн», в розтраті бюджетних коштів під час поставки Львівському заводу двигунів для бронетехніки Центральному бронетанковому управлінню ЗСУ, що заподіяло збитків на суму понад 14 млн гривень.

comments powered by HyperComments