У Львові ніяк не можуть відкрити наркокабінет для перевірки водіїв

Середа, 13 листопада 2019, 21:12
Мальський обіцяв відкриття 23 листопада.
У Львові ніяк не можуть відкрити наркокабінет для перевірки водіїв

"12 жовтня їздив на вул.Наукову 49 у Львові, аби подивитись, що з приміщенням, де раніше був наркокабінет, де колись проводили освідування водіїв транспортних засобів на стан алкогольного та наркотичного сп'яніння.

Це кабінет не працює з лютого 2017 року після цього як керівник департаменту охорони здоров'я Львівської області Ірина Микитчак видала наказ №103, яким позбавила центр превенції та терапії узалежнень права проводити освідування водіїв на стан наркосп'яніння.

Приміщення стоїть покинуте, закрите, в середині нічого немає, ремонт не робиться, нікого немає.

15 жовтня була апаратна нарада в ЛОДА де піднімалось питання відновлення наркокабінету на науковій 49 ,проти чого виступила Микитчак.

23 жовтня в інтерв'ю голова ЛОДА Маркіян Мальський пообіцяв, що наркокабінет відновить свою роботу в термін до місяця часу, тобто до 23 листопада 2019 року.

Пройшло три тижні з того часу. Сьогодні 12 листопада. Я поїхав подивитись на якій стадії перебуває відновлення наркокабінету. Був дуже здивований, оскільки приміщення як стояло зачинене без ремонту і без приладів, так і стоїть. Нічого там не робиться, хоча до анонсованого відкриття наркокабінету залишилось трохи більше одного тижня.

Мабуть ніхто його не збирається відновлювати, так само як не знайшов наказу ДОЗ у Львівській області від Ірини Микитчак, де в перелік об'єктів охорони здоров'я внесено центр превенції та терапії узалежнень, до якого відносився наркокабінет, якому було надано право проводити перевірку водіїв транспортних засобів на стан наркотичного сп'яніння.

Нажаль здається далі розмов справа не йде, і не варто чекати початку роботи наркокабінету 23 листопада. І так вже майже три роки", - розповів активіст.

comments powered by HyperComments