Мерія досі не в стані реалізувати головний проект громадського бюджету

Четвер, 17 жовтня 2019, 08:49
Як кажуть користувачі Facebook, лавочки у парку демонтували, розібрали бруківку та знищили дитячий майданчик.
Мерія досі не в стані реалізувати головний проект громадського бюджету

У 2016-му році Замарстинівський парк став проектом-переможцем громадського бюджету. Базова вартість проекту була 3 мільйони гривень. Однак, після розроблення проектно-кошторисної документації його вартість склала близько 14 мільйонів гривень. Станом на сьогодні це 14 мільйонів 433 тисячі.

«Роботи розпочали, але у процесі було встановлено, що необхідно допрацювати самі конструктиви доріжок, а також треба було додатково передбачити водовідведення. У проекті його передбачили, але воно не справлялось з водами, які стікали на низовину, де мав бути влаштований майданчик, амфітеатр, прогулянкові доріжки. Тому вирішили провести корегування проектно-кошторисної документації та додатково встановити дренажні колодязі, які б дренували воду, яка стікає з території парку»,– розповідає Galnet заступник директора департаменту містобудування з питань екології та природних ресурсів Володимир Данилюк.

«Для цього ми провели спільну нараду, до якої залучили технічний нагляд, архітектора, який розробляв проект, мешканців району. Провели корегування проектної документації і лише у липні ми отримали позитивний висновок щодо міцності та надійності проектної документації», – додає чиновник.

До слова, у парку мають прокласти водовідведення, опісля – доріжки, освітлення, лавки, дитячий майданчик.

Замовником робіт є ЛКП «Зелений Львів». Двічі підприємство оголошувало тендерну закупівлю. Двічі вона не відбулась, через те що не було необхідної кількості учасників. Наразі тендер оголошений уже втретє. Аукціон має відбутись 22 жовтня

ТЕГИ: львів
comments powered by HyperComments