У Києві триває Віче "Ні капітуляції!": коментарі учасників

Неділя, 6 жовтня 2019, 15:03
НА акції присутні зокрема предстанвики львівського Комітету Майдану.

«Якесь дежавю» - представник Комітету Майдану Львівщини заявив на віче у Києві про відновлення КМЛ

Проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях у окремих районах Донецької та Луганської областей є прямою здачею національних інтересів України.

Про це заявив заступник голови Комітету Майдану Львівщини, що разом з представником Української Галицької Партії отримав слово на громадському Віче «Ні капітуляції!» сьогодні на Майдані у Києві.

За його словами, напередодні у Львові відновили Комітет Майдану Львівщини, що діяв із січня 2014 року. Після перемоги Революції Гідності він припинив свою роботу.

«Ми надіялись, що більше такої потреби не буде, але ситуація в державі – як дежавю», - підкреслив представник КМЛ. 

«Вибори на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей можуть відбуватися виключно згідно Конституції та законів України тільки після повного виводу російських окупаційних військ, відновлення українського контролю над російсько-українським кордоном. Вимагаємо від Верховної Ради України не допустити прийняття нової редакції закону України про особливий статус Донбасу!» - заявив він.

В свою чергу, представник Української Галицької Партії наголосив, що Президент Володимир Зеленський намагається перетворити Україну в Хохляндію та Малоросію замість того, щоб демонструвати агресору та міжнародним партнерам України честь, гідність та рішучість держави при захисті власних інтересів та територій.

«Нашадуємо Вам, що доля України вирішується не у Мінську і не у нормандському форматі. Вона вирішується у Києві, саме тут на Майдані. Тож, пане Президенте, ходіть до нас, ставайте українцем!» - запросив він Президента.

 

comments powered by HyperComments