У Львові активісти кормитимуть нужденних

Четвер, 3 жовтня 2019, 14:12
Нещодавно до Львова повернувся підприємець Ростислав Косюра, який заснував громадську організацію "Тарілка", та планує, за прикладом Німеччини, збирати невикористану їжу в закладах харчування міста та роздавати потребуючим.
У Львові активісти кормитимуть нужденних

Зараз бізнесмен заручається підтримкою партнерів та шукає приміщення у Львові, де можна організувати Центр, який би слугував місцем збору волонтерів та видачі продуктів тим, хто цього потребує, передає кореспондент сайту 032.ua.

Сенс проекту полягає у тому, що громадська організація забирає у закладів-партнерів продукти харчування, термін придатності яких завершується, щоб віддавати безхатькам і усім потребуючим. Таким чином мають намір хоча б частково виирішити проблему бідності в Україні та екологічне питання високою кількості відходів, яку продукують люди щодня.

У ГО "Тарілка" працюватимуть волонтери, серед яких представники спільноти "Оселя" та "Пласту", які щодня видаватимуть їжу безхатькам безкоштовно, для пенсіонерів та потребуючих - за низькою ціною (по 15 - 20 грн).

Для того, щоб організація запрацювала, потрібне приміщення неподалік від центру чи в районі залізничного вокзалу, площею близько 150 кв. метрів, на першому поверсі та з трьома кімнатами: для кухні, їдальні та складу з їжею + туалет.

comments powered by HyperComments