"У Кощія нерв звело" - львів'яни глузують з парламентської посмішки Медведчука

Середа, 2 жовтня 2019, 13:09
Черговий знімок фотографа Яна Доброносова набирає бурхливу кількість коментарів FB-спільноти, серед яких чимало львів'ян.
"У Кощія нерв звело" - львів'яни глузують з парламентської посмішки Медведчука

Фото с сесійної зали з'явилося на сторынці парламентського фотографа у середу, 2 жовтня.

Ось лише декулька влучних коментарів: "Перекосило?", "Підписант", "Трійчастий нерв у Кощія звело, схоже", "Сильно...навіть не треба фізіогноміста".

Втім, навмисне позування одного з лідерів фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука перед фотокамерами мало цілком конкретний зміст. Демонструючи ручку з написом "Департамент Сполучених Штатів Америки" (якою, вочевидь була підписана одна з частин Мінських угод), він демонстрував, де насправді вирішується доля України та Донбасу.
Нагадаємо, що саме Медведчук керував Адміністрацією Президента України за часів Леоніда Кучми, який вчора підписав листа до представника ОБСЄ. Цим підписом керівник контактної групи від України фактично погодив так звану "Формулу Штайнмайєра", віл підписання якої Україна відмовилася 18 вересня "з технічних причин".

На фото: Президент Володимир Зеленський 
Більш того, у кулуарах Верховної Ради сьогодні Віктор Медведчук розповів журналістам, що Україна повинна погодити проведення виборів в ОРДЛО з бойовиками "Л/ДНР".

За словами Медведчука, заява Зеленського щодо того, що закон про вибори на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей буде прийнятий відповідно до Конституції, не зовсім точно відповідає Мінськими домовленостям.

"Згідно з Мінським угодами, умови проведення виборів, модальності виборів, узгоджуються з представниками Донецька та Луганська. Тільки в цьому випадку, закон може бути прийнятий після таких погоджень і може стати підставою для оголошення і проведення виборів ", - заявив кум Володимира Путіна. Його риторика абсолютно кореспондується з заявами лідерів самонаголошених республік, що пролунали сьогодні.

Ватажки російських бойовиків "ДНР" і "ЛНР", зокрема, вимагають від Зеленського узгодити з ними текст нового закону про особливий статус Донбасу, який напередодні анонсував президент Володимир Зеленський. Також бойовики заявили, що Україна не отримає контроль над кордоном з Росією.

"Закликаємо пана Зеленського не диктували нам умови. Коли він говорить, що вибори на Донбасі пройдуть тільки після того, як Україна отримає контроль над кордоном, він не розуміє, що не йому вирішувати, коли в нас пройдуть вибори, а нам", - заявили Денис Пушилін і Леонід Пасічник, що очолюють російські окупаційні адміністрації в Донецькій і Луганській областях.

"Ми самі будемо вирішувати, якою мовою говорити, якою буде наша економіка, як буде формуватися наша судова система, як буде захищати наших громадян наша Народна міліція і як ми будемо інтегруватися з Росією", - заявили бойовики на прес-конференції.

Сьогодні у Львові на засіданні ЛОР депутатський корпус віддав 66 голосів «за» звернення облради щодо неприпустимості відведення сил і засобів ЗСУ від меж тимчасово окупованих територій. Напередодні ввечорі через підписання листа з текстом "формули Штайнмайєра" до ОБСЄ Леонідом Кучмою націоналісти, учасники російсько-української війни та громадські діячі пікетували обласне управління СБУ. До заходу «проти капітуляції України перед Кремлем», попри пізній час, за лічені години зібралися сотні небайдужих містян.

 

 

comments powered by HyperComments