НК Львівщини вимагає звільнення Віконського

Середа, 25 вересня 2019, 13:25
Активісти провели ацію під ЛОДА.
НК Львівщини вимагає звільнення Віконського

Сьогодні Національний Корпус Львівщини спільно з громадськими активістами та ветеранами війни провів акцію проти поліцейського свавілля під стінами ЛОДА та домігся від депутатів прийняти постанову про звернення до центральних органів влади щодо звільнення начальника поліції Львівщини і покарання винних у жорстокому побитті воїнів(!).

"Націоналісти рішуче засуджують протиправні дії співробітників МВС 21 вересня у с.Сілець на залізничній колії станції "Соснівка".
Тоді поліція підняла руку на героїв російсько-української війни.
Ветеранів було жорстоко побито в кращих традиціях "правоохоронців" часів Януковича.
При цьому частина силовиків, всупереч вимогам закону, не мала розпізнавальних знаків.

Ми вимагаємо негайного покарання винних у силовому розгоні героїв війни.
Відповідальність за ганебні дії підлеглих несе начальник Національної поліції Львівщини Василь Віконський. Колишній беркутівець, якого нещодавно призначили керувати львівськими правоохоронцями, повинен негайно подати у відставку.

Під час апаратної наради голова ОДА Маркіян Мальський під тиском громадськості заявив, що Вітонський має скласти повноваження.
Однак, начальник поліції Львівщини вперто відмовляється писати заяву про відставку.
Більшість депутатів облради спершу продемонстрували повну безхребетність. Вони двічі провалили голосування за правки до звернення із осудом розгону про відставку Віконського. Після тривалого обговорення депутати спромоглись лише на рекомендаційне рішення про тимчасове усунення екс-беркутівця та доцільність службового розслідування.
Це вкотре свідчить про кричущу некомпетентність обранців.
Але завдяки наполегливості і тиску Національного Корпусу та інших громадських активістів з третьої спроби облрада таки ухвалила необхідне рішення. Було прийнято постанову про звернення до уряду щодо звільнення Василя Віконського та покарання винних у побитті ветеранів.

Ми будемо контролювати притягнення до відповідальності винних у злочинному розгоні учасників бойових дій.
Націоналісти рішуче реагуватимуть на будь-які прояви поліцейського свавілля на Львівщині.

Національний Корпус на сторожі законності та прав українців.",- написано у дописі.

comments powered by HyperComments