Через правову помилку ЛМР може зірвати закупівлю 50 тролейбусів

Понеділок, 16 вересня 2019, 23:48
Про це повідомив депутат міськради.
Через правову помилку ЛМР може зірвати закупівлю 50 тролейбусів

"Пані Ірина Маруняк повідомила мені про розгляд Львівським окружним адміністративним судом справи щодо визнання протиправними дій Управління транспорту Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради щодо прийняття наказів про призначення одного із директорів ЛКП "Львівелектротранс" у зв'язку із відсутністю відповідного погодження Міністерства інфраструктури України.

Скориставшись Єдиним державним реєстром судових рішень та сайтом "Судова влада України" нам із командою вдалося встановити, що такий позов був поданий до Львівського окружного адміністративного суду 19 липня 2019 року і вперше розглядався ним 23 липня 2019 року (справа №1.380.2019.003670).

Суддя Сасевич Олександр Михайлович початково прийняв ухвалу про залишення позовної заяви без руху. Причиною було те, що позивач подав не усі необхідні документи.

Проте через два дні - 25 липня 2019 року позивач подав до суду всі необхідні документи і, відповідно, суд прийняв ухвалу про відкриття загального судового провадження в адміністративній справі.

Відповідно до тексту ухвали, позивач просить суд:
- визнати протиправними дії Управління транспорту Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради з прийняття наказів від 15.01.2019 року №4-к «Про призначення на посаду директора ЛКП «Львівелектротранс» ОСОБА_2 », від 15.02.2019 року №10-к «Про продовження терміну дії контракту директора ЛКП «Львівелектротранс» ОСОБА_2 »;

- скасувати накази Управління транспорту Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради від 15.01.2019 року №4-к «Про призначення на посаду директора ЛКП «Львівелектротранс» ОСОБА_2 », від 15.02.2019 року №10-к «Про продовження терміну дії контракту директора ЛКП «Львівелектротранс» ОСОБА_2 ».

Підготовче засідання із розгляду цієї справи мало відбутися 5 серпня 2019 року у Львівському окружному адміністративному суді.

Ухвалу підписав той самий суддя Сасевич Олександр Михайлович.

Хочу звернути увагу на те, що дуже важливими є дати підписання наказів про призначення на посаду директора № 4к від 15.01.2019 року та про продовження терміну дії контакту № 10к від 15.02.2019 року. Саме на цей час припадає підписання договору про закупівлю 50 тролейбусів у консорціуму компаній "Концерн "Електрон" і ТзОВ "СНУП "Електронтранс" за кошти кредиту Европейського банку реконструкції та розвитку. За повідомленням пресс-служби Львівської міської ради підписання цього договору відбулося 18 лютого 2019 року.

Отож, якщо судом будуть встановлено неправомірність дій керівництва ЛКП "Львівелектротранс", то виявиться, що такий важливий документ підписала людина, яка неправомірно займала посаду керівника підприємства. Отож і сам договір виходячи із цих обставин може бути визнаний не чинним.

Як відомо, концерн "Електрон" уже почав виготовляти тролейбуси для Львова.

Виходячи із цих обставин, через правове невігластво окремих працівників Львівської міської ради, які вирішили, що можна ігнорувати норми статті 19 Закону України "Про міський електричний транспорт", поставлено під загрозу виконання важливого для місцевого виробника контракту, а оскільки контракт іще й фінансується Европейським банком реконструкції та розвитку, то є іще й загроза іміджу міста.

Отож, ми від фракції "УКРОП" повторно звернемося до міського голови Львова Андрія Садового із вимогами привести ситуацію із призначенням керівника ЛКП "Львівелектротранс" в правове поле і вжити всіх заходів для збереження чинності контракту, підписаного між ЛКП "Львівелектротранс" і виробником тролейбусів. Так само звернення щодо ситуації, яка склалася, буде скероване Міністру інфраструктури Володиславу Криклію", - вимагає депутат Ігор Зінкевич.

comments powered by HyperComments