Ухвалу ЛМР щодо ліквідації двох стоматполіклінік призупинено судом

П'ятниця, 13 вересня 2019, 11:34
Справа повернута на розгляд у суд першої інстанції.
Ухвалу ЛМР щодо ліквідації двох стоматполіклінік призупинено судом

12 вересня Восьмий апеляційний суд міста Львова зупинив дію ухвали Львівської міської ради про ліквідацію як юридичних осіб третьої і п’ятої комунальних стоматологічних поліклінік міста Львова і повернув справу на розгляд в суд першої інстанції.

«Це важливе рішення і для поліклінік, і для громади. Оскільки у разі програшу в Апеляційному суді, міська рада відразу б почала ліквідаційні дії щодо двох комунальних стоматологічних поліклінік міста. Відтак без якісної і доступної стоматологічної допомоги залишилися б мешканців двох районів – Залізничного і Франківського, а це близько 300 000 пацієнтів, переважно соціально-незахищених і малозабезпечених верств населення», - пояснила голова первинної профспілкової організації Комунальної третьої стоматологічної поліклініки міста Львова Надія Тацій.

На засіданні суду були присутні медики, пацієнти, учасники АТО, громадські активісти та представники Національного корпусу.

«Боротьба за соціальну стоматологію в місті триває. І ми будемо відстоювати права пацієнтів і лікарів. Є рішення громадських слухань щодо збереження бюджетного статусу для медичного закладу, підтримка Асоціації стоматологів України та Медично-експертної спільноти», - заявив громадський активіст Зиновій Саляк.

comments powered by HyperComments