Львівському судді заблокували картку Приватбанку через розгляд ним справ щодо приватизації банку

Четвер, 5 вересня 2019, 22:59
Суддя звернувся з заявою до Вищої ради правосуддя.
Львівському судді заблокували картку Приватбанку через розгляд ним справ щодо приватизації банку

Картка судді Олександра Мирутенка була заблокована 23 серпня, через вимогу банк надати копії паспорту, картки платника податків та зазначити джерела надходження доходів.

Суддя був здивований таким ходом подій, адже раніше вже надавав банку усі дані, а картка використовується лише для отримання офіційної зарплати судді Західного апеляційного суду.

«Я був здивований таким листом, оскільки в жовтні 2018 року, коли весь суд переходив на обслуговування до ПАТ «ПриватБанк», працівникам банку надавались оригінали паспорта громадянина та податковий код, а також довідку кадрового органу про те, що я працюю суддею апеляційного суду», – стверджує Олександр Мирутенко.

Дивно також, що з 16 суддів, які оформляли зарплатні картки разом, картку заблокували лише йому.

«У Західному апеляційному господарському судді я спеціалізуюся на розгляді справ про банкрутство та справ у спорах майновими вимогами до боржника, стосовно якого відкрито провадження у справі про банкрутство. В даній категорії справ ПАТ «ПриватБанк» доволі часто виступає стороною у справі, тобто є кредитором боржника-банкрута. Тому я не виключаю дане блокування мого рахунку як спробу вплинути на мене як суддю в майбутньому при прийнятті судових рішень, або ж помсту за прийняте в минулому одне з судових рішень», – написав суддя.

Станом на сьогодні картка розблокована, щоправда, суддя досі чекає на відповідь від Вищої ради правосуддя.

comments powered by HyperComments